نحوه مطالعه در ماه رمضان 🕌 با روزه داری درس بخون

نحوه مطالعه در ماه رمضان و اینکه یک کنکوری چگونه با روزهداری درس بخواند، برای داوطلبان بسیار بااهمیت است. با یک برنامه ریزی صحیح و اصولی میتوانید از این ایام به نحو احسن استفاده کنید و با وجود اجرای فرایض دینی بتوانید با زبان روزه درس بخوانید و از برنامهی مطالعاتی خود جا نمانید!
این مسئله نوروز امسال که ماه رمضان و دوران طلایی کنکور با هم مصادف شدهاند، بیشتر به چشم میآید. داوطلبان باید بتوانند از دوران طلایی خود با وجود روزهداری استفادهی بهینه کنند. در ادامهی این مطلب میتوانید با نحوهی مطالعه در ماه رمضان، تنظیم صحیح ساعات خواب و بیداری برای سحری و افطار، تغذیهی صحیح و اصولی داوطلبان در این ایام و بهترین و مناسبترین ساعات مطالعه آشنا شوید.
آنچه خواهید خواند ...
بهترین ساعات مطالعه در ماه مبارک رمضان
یکی از مهمترین دغدغهها در این ماه مبارک، برای هر داوطلب کوشا و جدی این است که چگونه ساعات مطالعهی خود را برنامه ریزی کند تا بتواند تعداد ساعات مناسب و استانداردی به مطالعه بپردازد و در عین حال بهترین ساعات را نیز انتخاب کند تا مغز در حالت آمادهی خود باشد.
بهتر است در ماه رمضان، تعداد ساعات مطالعهی خود را کاهش ندهید. به خصوص اینکه عید نوروز دوران طلایی مطالعه کنکوریهاست و تعداد ساعات مطالعه از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، ساعاتی که برای مطالعه در نظر میگیرید، باید در زمانی باشد که مغز شما آمادهی یادگیری است.
مطالعه بلافاصله پس از صرف سحری و به هیچ عنوان پس از صرف افطار، صحیح نیست. پس از صرف سحری یک ساعت از زمان خود را به استراحتی کوتاه بپردازید و سپس مطالعه را استارت بزنید. از یک ساعت پس از اذان صبح و در فواصل نیم ساعته ودر بازههای یک و نیم ساعته تا هنگام ظهر به مطالعه به طور جدی ادامه دهید.
چرا که تا هنگام ظهر هنوز احساس ضعف و گرسنگی نخواهید داشت و مغز در آمادهترین حالت ممکن خود قرار دارد. سپس مدتی را برای جبران خوابتان، به استراحت بپردازید و تا هنگام افطار یکی دو بازهی یکساعتهی دیگر را نیز صرف مطالعه یا تست زنی کنید. به این ترتیب بین ۷ تا ۹ ساعت مطالعهی مفید خواهید داشت بیآنکه باعث ضعف و کسالت شما شود. همچنین؛ پس از غذا خوردن و با معدهی پر، به علت کاهش خون رسانی به مغز، عملکرد مفید آن کاهش پیدا میکند.
ساعات خواب و بیداری
بدن انسان دارای یک ساعت بیولوژیکی بسیار دقیق است که برای داوطلبان کنکور، طبق ساعات خواب و بیداری آنها بین ساعت ۱۲ شب تا تقریبا ۷ صبح تنظیم میشود. توصیهی ما به داوطلبان روزهدار این است که این تنظیم را تا حد امکان به هم نریزند و سعی کنند بین ساعات ۱۱ تا ۱۲ شب بخوابند و ساعت بیداریشان زمان خوردن سحری باشد.
خواب عمیقی که طی آن مغز استراحت میکند و آمادگی لازم جهت یادگیری مطالب را به دست میآورد بین ۱۱ شب تا ۵ صبح اتفاق میافتد. هر چقدر هم که در طول روز بخوابید، کمبود خواب شب جبران نخواهد شد و عملکرد مغز در یادگیری، دچار اختلال خواهد شد.
بنابراین؛ با برنامه ریزی صحیح و تنظیم ساعات خواب و بیداری میتوانید مطالعهای اصولیتر و مفیدتر داشته باشید، فشار کمتری حس کنید و با وجود روزهداری، زمان مفید مطالعه را از دست ندهید.


حتما بخوانید: بهترین دفتر برنامه ریزی کنکور
نحوه برنامه ریزی درسی در رمضان
با رعایت چند نکتهی بسیار ساده اما کاربردی میتوانید بهترین برنامه ریزی را برای مطالعه در ماه مبارک رمضان داشته باشید.
- همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، بهترین زمان برای برنامه ریزی، ساعات اولیهی صبح است. یعنی از یک ساعت پس از صرف سحری تا ظهر. فراموش نکنید که زمات مطالعهی خود را در این ساعات بگنجانید.
- اگر احساس ضعف، کسالت و یا خواب آلودگی کردید، به مطالعه ادامه ندهید و یکبازهی کوتاه استراحت و تجدید قوا کنید. در صورتی که باز هم احساس کردید مغزتان خسته است و آمادهی یادگیری مطالب جدید نیست، میتوانید به مرور و خلاصه برداری دروسی که از قبل خواندهاید بپردازید تا هم از مطالعه و برنامهی مطالعاتی جا نمانید و هم مطلب جدید که به تمرکز و انرژی نیاز دارد نخوانید. بررسی و تحلیل تستهایی که از قبل زدهاید و یا مطالعهی کتابهای جیبی و فلش کارتهای آموزشی، بسیار مفید خواهد بود.
- بهتر است وقت و انرژی خود را در ماه رمضان صرف فعالیتهای متفرقه مثل تماشای سریالهای نوروزی یا مناسبتی رمضان نکنید و به استراحت و حفظ انرژی بپردازید.
- نحوه مطالعه در ماه رمضان برای هر داوطلب با داوطلبان دیگر متفاوت است. بنابراین؛ باید طبق تواناییهای خود و ساعات مطالعهی پیش از رمضان خود، برای مطالعه برنامه ریزی کنید.

حتما بخوانید: تغذیه کنکوری ها در ماه رمضان🕌 معرفی خوراکی های رتبه آور
تغذیهی داوطلبان روزهدار حین مطالعه در ماه رمضان
تغذیهی کنکوریها در ماه رمضان بسیار مهم است. اینکه در وعدههای سحری و افطار چه نوع مواد غذایی میل کنید، بسیار مهم است. مصرف کربوهیدارتها مانند برنج، نان، مواد غذایی سبوسدار و همچنین؛ لبنیات، حبوبات، میوه و سبزیجات به شما کمک میکند انرژی دریافتی شما در طول روز و به تدریج آزاد شود و دیرتر احساس گرسنگی و کمبود انرژی خواهید کرد.
از دیگر فواید کربوهیدارت خوردن در این ایام، این است که هم ذخایر قندی در بدن آزاد شود و هم دفع آب بدن کاهش پیدا کند. اثر کربوهیدراتها تا ۸ ساعت در بدن داوطلبان باقی میماند. مصرف فیبر و قندهای پیچیده نیز برای داوطلبان روزهدار بسیار مفید خواهد بود.
وعدهی افطار باید سبک بوده و شامل مایعات گرم و قندهای طبیعی مانند خرما و کشمش باشد. تغذیهی صحیح در کیفیت مطالعهی شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود. پس از آن غافل نشوید.

سخن آخر
برای هر یک از داوطلبان کنکور که قصد انجام فرایض دینی خود و روزه گرفتن در ایام مبارک ماه رمضان را دارند، نحوه مطالعه در ماه رمضان اهمیت زیادی دارد. آنها باید بتوانند با یک برنامهریزی صحیح تعداد ساعات مطالعه خود را کاهش نداده و در بهترین ساعات که مغز در آمادهترین حالت ممکن است مطالعه کنند.
مناسبترین ساعات مطالعه در این ایام، صبحها از یک ساعت پس از اذان صبح تا هنگام ظهر و یا یک ساعت پس از آن است. اگر بعد از ظهر احساس کسالت و ضعف نداشتید، میتوانید دو بازهی یک ساعتهی دیگر نیز به مطالعه بپردازید و تعداد ساعات مطالعهی خود را تکمیل کنید.
تنظیم ساعت بیولوژیکی و خواب و بیداری بدن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بهتر است بین ساعت ۱۱ شب تا هنگام اذان صبح خواب کافی داشته باشید تا در طول روز انرژی خود را نگه داشته و مغز نیز به اندازهی کافی استراحت کرده باشد. اگر احساس ضعف و بیحالی کردید، میتوانید به جای مطالعهی مطالب جدید، به مرور دانستههای قبلی بپردازید و یا تست بزنید. منابع مناسب برای مرور و جمع بندی میتواند کتابهای کوچک و کم حجم جیبی و یا خلاصههای خودتان باشند.
تغذیه نیز برای مطالعه در این ایام اهمیت زیادی دارد. باید از کربوهیدرات و فیبر کافی استفاده کنید تا در طول روز، قند مواد مصرفی شما به تدریج آزاد شده و دیرتر احساس گرسنگی داشته باشید. تا بتوانید انرژی کافی جهت مطالعه داشته باشید.
like
این مقاله اطلاعات بسیار زیادی شامل میشود. براستی من هیچوقت به این مقدار از اطلاعات در مورد مطالعه در ماه رمضان فکر نکرده بودم. ممنون از شما برای این مطلب جامع.