چگونه سرعت تستزنی را دو برابر کنیم؛ معرفی روش های کاربردی و عملی
با یادگیری روشهای افزایش سرعت تست زنی میتوانید به بزرگترین چالش در جلسه کنکور، یعنی کم آوردن زمان غلبه کنید. بسیاری از دانشآموزان بعد از اتمام آزمونها یا جلسه کنکور معتقدند اگر کمی بیشتر زمان داشتم میتوانستم به اکثر سوالات پاسخ دهم. پس یک دانشآموز عاقل و زرنگ، دانشآموزی است که سعی میکند راههای افزایش تستزنی را یاد بگیرد تا بعدها حسرت سوالاتی که میتوانست پاسخ بدهد را نخورد.
خبر خوب اینکه مهم نیست در حال حاضر چقدر در تستزنی کند عمل میکنید، چون قرار است با یادگیری راهکارهایی که در ادامه ارائه میکنیم، سرعت تست زدنتان را بالا ببرید و به زمان استاندارد کنکوری برسید، پس تا انتها با پایتخت کتاب همراه باشید.
- 1- ابتدا به صورت آموزشی تست بزنید
- 2- قبل از هر چیزی سرعت حال حاضر خودتان را مشخص کنید
- 3- فرآیند تست زدنتان را ارزیابی کنید
- 4- از تکنیکهای تستزنی استفاده کنید
- 5- تستخوانی نکنید
- 6- روی مطالب به تسلط برسید
- 7- تستها را تیپبندی کنید
- 8- از رد گزینه استفاده کنید
- 9- عوامل حواس پرتی را دور کنید
- 10- با کرنومتر تست بزنید
- 11- احساساتتان را در حین تستزنی مدیریت کنید
- 12- روی انجام محاسبات کار کنید
- 13- داشتن روتین شبانه برای تستزنی
- 14- تمرین تمرین تمرین
- سوالات متداول
- سخن پایانی
1- ابتدا به صورت آموزشی تست بزنید
یک حقیقت واضح و مهم در مورد افزایش سرعت تستزنی وجود دارد که متاسفانه اکثر دانشآموزان آن را نادیده میگیرند، حقیقت این است که تا زمانی که شما یک مبحث را خوب یاد نگرفتهاید، نمیتوانید برای آن مبحث تست حل کنید حالا چه برسد به حل تست سرعتی! پس توصیه میکنیم بعد از مطالعه یک مبحث، مستقیم سراغ حل تست زماندار نروید، بلکه ابتدا با حل چند تست آموزشی مطمئن شوید که زیروبم آن مبحث را خوب یاد گرفتهاید.
تستزنی آموزشی به این صورت است که برای حل سوالات زمان در نظر نمیگیرید و بلافاصله بعد از حل یک تست، چه پاسخ را بلد بودید و چه بلد نبودید، پاسخنامه را مطالعه میکنید و بعد سراغ تست بعدی میروید.
2- قبل از هر چیزی سرعت حال حاضر خودتان را مشخص کنید
خیلی وقتها بچهها میگویند من در تستزنی کند هستم و سرعت خوبی ندارم، اما وقتی از آنها میپرسیم چقدر کند هستی و سرعتت در چه حد است نمیتوانند به ما پاسخ دقیقی بدهند. دوستان بیایید قبل از اینکه برای مشکلی راهحل پیدا کنیم، ابتدا وسعت مشکلمان را مشخص کنیم. پس قبل از هر چیزی، برای درس مورد نظرتان تعدادی سوال استاندارد در نظر بگیرید، بعد شروع به حل آن سوالات بکنید و ببینید به این تعداد تست در چه بازه زمانی توانستهاید پاسخ بدهید.
3- فرآیند تست زدنتان را ارزیابی کنید
گاهی مشکل شما نقص اطلاعات نیست، برعکس همه نکات را میدانید اما اشتباه تست میزنید، مثلا برخی دانشآموزان از اولین سوال آغاز میکنند و به ترتیب به تک تک سوالات پاسخ میدهند، در حالیکه دوستان در آزمونهای تستی سوالات متنوع هستند، تسلط شما روی مباحث مختلف به یک میزان نیست و لازم است از روش های تستزنی استفاده کنید.
پس دفعه بعدی که در یک آزمون تستی شرکت کردید، سعی کنید فرآیند تست زدنتان را بررسی کنید و ببینید در حین تست زدن چه اشتباهاتی را مرتکب میشوید.
مقاله مرتبط: آزمون چی شرکت کنم؟ مقایسه آزمونهای آزمایشی
4- از تکنیکهای تستزنی استفاده کنید
با انجام تکنیکهایی مانند زمانهای نقصانی، ضربدر و منها و … میتوانید سرعت تست زدنتان را چند برابر کنید، برای مثال برای اجرای تکنیک ضربدر و منها، بعد از خواندن هر سوال اگر توانستید همان لحظه و با کمی فکر کردن به پاسخ برسید عالی است، در غیر این صورت نباید بیش از حد روی تستی زمان بگذارید.
به این ترتیب عمل کنید که پشت سوالاتی که به فکر کردن بیشتر نیاز دارند یک ضربدر و پشت سوالاتی که بلد نیستید یا اصلا ارزش پاسخ دادن ندارند یک منها بگذارید تا در پایان به برخی از سوالات بازگردید. در مقاله آموزش تستزنی توضیحات کامل مربوط به تکنیکهای تستزنی را میتوانید مطالعه کنید.
5- تستخوانی نکنید
آیا با مطالعه کتاب آیین نامه میتوانید رانندگی کنید؟ با دیدن فیلم آموزش شنا چطور، میتوانید به یک شناگر ماهر تبدیل شوید؟ حتما میگویید شوخیتان گرفته؟ معلوم است که نمیتوانم! خب پس عزیزان چطور توقع دارید صرفا با خواندن تستها و پاسخ آنها در تستزنی حرفهای شوید؟
گاهی دانشآموزان از ترس اینکه مبادا تستها را غلط بزنند، خودشان دست به قلم نمیشوند و فقط تستخوانی میکنند، طبیعتا چنین دانشآموزانی سر جلسه آزمونها متوجه میشوند در تستزنی بسیار کند هستند و به درصدی بسیار کمتر از حد انتظارشان میرسند.
پس اگر تستخوانی میکنید، هرچه سریعتر این کار اشتباه را ترک کنید و از این به بعد برای حل تستها دست به کار شوید، حتی اگر فکر میکنید نمیتوانید از پس حل اکثر سوالات برآیید.
6- روی مطالب به تسلط برسید
یک فرمول بسیار ساده برای افزایش سرعت تستزنی داریم؛ هر چقدر تسلطتان روی مبحثی بیشتر شود، سرعت تست زدن شما برای آن مبحث بالاتر میرود. گاهی دانشآموزان از این موضوع شکایت دارند که من همه مطالب را خوانده بودم، بعد از آزمون هم با صرف زمان اضافی اکثر سوالات را پاسخ دادم اما سر جلسه کند عمل کردم و اصلا نرسیدم تعدادی از سوالات را بخوانم! بله دوست عزیز میپذیریم که شما مطالب را یاد گرفتهاید اما آیا به مرحله تسلط رسیدهاید؟
وقتی روی مطلبی تسلط کافی ندارید، برای پاسخ دادن به سوالات باید حسابی فکر کنید و به مغزتان فشار بیاورید، چون در لحظه راهحلها و نکات به ذهنتان نمیرسند. حالا چطور به تسلط برسیم؟ با مرور مطالب به صورت منظم و حل تست بیشتر، به این ترتیب به محض دیدن سوال و گزینهها و با کمی فکر کردن به سرعت به پاسخ درست خواهید رسید.
مقاله مرتبط: چگونه کنکوری بخوانیم؟ روش هایی که فقط رتبه برترها می دانند!
7- تستها را تیپبندی کنید
هنگام مطالعه و تستزنی برای دروسی مانند ریاضی و فیزیک سعی کنید سوالات را به صورت تیپبندی شده یاد بگیرید. معمولا برای هر درسی چند سبک سوالی رایج داریم، مثلا میتوانیم سوالات بخش تابع را به چند مدل یا تیپ تقسیمبندی کنیم. حالا برای هر تیپ سوالی چند تست بزنید تا روی سوالات آن دسته به تسلط برسید، به این ترتیب سر جلسه با دیدن هر سوال میتوانید تشخیص دهید که این سوال مربوط به کدام تیپ است و بلافاصله روش حل آن سوال را میتوانید یادآوری کنید.
8- از رد گزینه استفاده کنید
گاهی دانشآموزان، به خصوص کسانی که به تازگی تستزنی را آغاز کردهاند، صورت یک سوال را میخوانند و بعد بین گزینهها به دنبال پاسخ صحیح میگردند. متاسفانه خیلی وقتها این روش کار نمیکند یا حتی اگر نتیجهبخش باشد، کند است و زمان زیادی از شما میگیرد. در چنین شرایطی بهتر است گزینهها را تک به تک رد کنید تا به پاسخ صحیح برسید، به این ترتیب در مدت زمان کوتاهی و با زحمت کمتری میتوانید پاسخ صحیح را پیدا کنید.
9- عوامل حواس پرتی را دور کنید
طبیعتا وقتی در یک اتاق شلوغ تست میزنید یا دائم بین حل تستها گوشی موبایلتان را چک میکنید، نمیتوانید با سرعت قابل قبولی تست بزنید. پس سعی کنید یک اتاق نسبتا آرام را برای تستزنی انتخاب کنید، قبل از تست زدن افکارتان را روی کاغذ بنویسید و ذهنتان را تخلیه کنید و خلاصه هر عاملی که تمرکز شما را بر هم میزند را از آن محیط دور کنید، وقتی با تمرکز بالا تست میزنید سرعت تستزنی شما بیشتر میشود.
البته لازم است اینجا یک تذکر مهم به شما بدهم؛ منظور ما از این صحبتها این نیست که در سکوت مطلق تست بزنید، چون سر جلسه کنکور یا آزمونها کم و بیش صداهایی وجود دارد، توصیه ما تستزنی در یک محیط نسبتا آرام و با ذهنی آرام است.
مقاله مرتبط: گوشی در سال کنکور؛ چگونه گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
10- با کرنومتر تست بزنید
بعد از یادگیری کامل یک مطلب، مرور و رسیدن به تسلط، یادگیری تکنیکهای تستزنی، پیدا کردن اشکالات آزمون دادن و رفع آنها و ارزیابی سرعت تستزنیتان، حالا باید خودتان را به چالش بکشید. به این صورت که تعدادی تست استاندارد مشخص کنید و چون شما از قبل سرعت تست زدنتان را ارزیابی کردهاید، میدانید که برای این تعداد تست به صورت تقریبی به چقدر زمان نیاز دارید.
حالا ابتدا این تستها را در همین زمانی که در توان دارید حل کنید، سری بعد تستهای متفاوت اما در همین سطح در نظر بگیرید و حالا کمی زمان را کمتر کنید (مثلا ۱٠ درصد کمتر از قبل به خودتان زمان بدهید) این کار را آنقدر تکرار کنید تا به سرعت دلخواهتان برسید. برای اینکه زمان را دقیق اندازه بگیرید، سعی کنید از کرنومتر استفاده کنید و برای انجام این کار صبور باشید و زود ناامید نشوید.
11- احساساتتان را در حین تستزنی مدیریت کنید
گاهی مشکل دانشآموزان ضعف علمی، ندانستن تکنیکهای تستزنی یا حتی عدم تسلط روی نکات نیست، بلکه این عزیزان به خاطر نداشتن کنترل روی احساساتشان زمان را از دست میدهند. اگر در زمان تست زدن وسواس دارید و نمیتوانید از یک تست دشوار یا زمانبر عبور کنید یا اگر به محض نشستن روی صندلی و دیدن سوالات مضطرب میشوید تا حدی که مغزتان قفل میشود و تمام اطلاعات از ذهنتان پاک میشوند.
باید یک فکر اساسی برای حل این مشکلات بکنید تا بتوانید با مدیریت احساساتتان در جلسه امتحان، سرعت تست زدنتان را بیشتر کنید. مطالعه مقاله “مدیریت جلسه کنکور“، با این تکنیکها همه چیز تحت کنترله، میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
12- روی انجام محاسبات کار کنید
آیا برای انجام محاسبات از ماشین حساب استفاده میکنید؟ لطفا ابتدا این عادت را ترک کنید بعد دنبال راهی برای افزایش سرعت تستزنی باشید! وقتی از ماشین حساب استفاده میکنید مغزتان را تنبل میکنید و از طرفی چون سرعت انجام محاسبات به کمک ماشین حساب بالا میرود، سرعت تستزنی شما هم به صورت کاذب بیشتر میشود و به این ترتیب ارزیابی غلطی از سرعت تستزنیتان دارید و سر جلسه از عملکرد کندتان شگفتزده میشوید.
پس در حین حل تستها حتما تک تک محاسبات را خودتان و بدون کمک ماشین حساب انجام دهید و برای افزایش سرعت انجام محاسبات، از تکنیکهای محاسباتی استفاده کنید. مطالعه کتابهای تکنیک های محاسبات سریع ریاضی لقمه مهروماه و جیبی ترفندهای محاسباتی خیلی سبز در این زمینه به شما کمک میکند.
13- داشتن روتین شبانه برای تستزنی
در پایان هر روز یک بازه زمانی ۱۵ الی ۲٠ دقیقهای را در نظر بگیرید و در این زمان فقط تست بزنید، میتوانید در این زمان بیشتر روی درسهایی که سرعت تستزنی مناسبی برای آنها ندارید تمرکز کنید. برای مثال هر شب ۵ تست ریاضی و ۵ تست فیزیک بزنید، این تعداد تست زیاد نیست و حل آنها هم وقت زیادی از شما نمیگیرد اما بعد از چند هفته متوجه تاثیر شگفتانگیز این راهکار در افزایش سرعت تستزنیتان خواهید شد.
14- تمرین تمرین تمرین
مهمترین روش افزایش تستزنی را در پایان به شما معرفی میکنیم، این راهکار موثر و معجزهآسا چیزی نیست جز تمرین و تکرار فراوان این تکنیکها و صد البته حل تستهای متنوع و فراوان! دوستان عزیز ای کاش تکنیکی وجود داشت که به کمک آن میتوانستید یک شبه سرعت تست زنیتان را افزایش دهید، اما حقیقت این است که برای رسیدن به سرعت مطلوبتان باید صبر داشته باشید و تا میتوانید تست بزنید و تمرین کنید.
مثال یادگیری رانندگی را همیشه در ذهنتان داشته باشید، هیچ کس با حفظ کردن آیین نامه رانندگی یاد نمیگیرد و هیچ کس با چند بار پشت فرمان نشستن به یک راننده حرفهای تبدیل نمیشود، پس تا میتوانید تست زدن را تمرین کنید.
سوالات متداول
حل تست آموزشی، ارزیابی سرعت تستزنی، ارزیابی فرآیند تستزنی، استفاده از تکنیکهای حل تست، تیپبندی تستها، رد گزینه، داشتن روتین تستزنی و… راهکارهای موثر برای افزایش سرعت تستزنی هستند.
تمرین روشهای افزایش سرعت تستزنی و حل تستهای متنوع و فراوان موثرترین تکنیک برای افزایش سرعت تست زنی است.
سخن پایانی
برای افزایش سرعت تست زنی راهکار های ساده اما کاربردی و مفید داریم که در این مقاله درباره آن ها صحبت کردیم و روی این موضوع تاکید کردیم که تنها با تمرین و تکرار فراوان و به مرور زمان میتوانید سرعت تست زدنتان را افزایش دهید.
در انتها اگر شما راهکار دیگری سراغ دارید یا سوالی در مورد موضوع این محتوا در ذهنتان دارید، سوالات و نظراتتان را در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
ااااا دیدی چی شد؟ هیچ کس نظر نذاشته :(