6 روش حفظ لغات انگلیسی؛ برگرفته از متدهای بین المللی

یکی از چالشبرانگیزترین بخشهای یادگیری زبان انگلیسی، به خصوص زمانی که تازه شروع به آموختن کردهاید، یافتن روش حفظ لغات انگلیسی است. در ابتدا ممکن است این کار کمی سخت به نظر برسد، به خصوص از این بابت که زبان انگلیسی مانند زبانهایی مثل آلمانی یا ایتالیایی نیست و کلمات دارای جنسیت مذکر یا مؤنث نیستند.
در این مقاله، چند تکنیک و روش حفظ لغات انگلیسی را به شما ارائه میدهیم تا کلمات جدید، سریعتر و برای مدت طولانیتری در ذهن شما بمانند. این روشها باعث میشوند تا مجبور نباشید هر بار لغات اولیه را مرور کنید و بتوانید زودتر به توانایی مکالمه برسید. در ابتدا، بیایید نحوه عملکرد مغز برای حفظ واژگان را بررسی کنیم.
روش حفظ لغات انگلیسی در مغز چگونه است؟
به صورت کلی، دو روش برای حفظ لغات انگلیسی وجود دارد: ضمنی و آشکار.
- حافظه ضمنی (که حافظه غیر ارادی نیز نامیده میشود): برای فرآیندهای خودکار مانند تنفس و راه رفتن است. چیزهایی که برای ما غریزی شدهاند و لازم نیست برای به خاطر سپردن آنها فکر کنیم.
- حافظه آشکار (که حافظه ارادی نیز خوانده میشود): برای یادآوری اطلاعاتی مانند تاریخ شروع جنگ جهانی دوم یا نام یک دوست جدید است.
بنابراین حافظهای که برای یادگیری و یادآوری زبانهای خارجی از آن استفاده میکنیم، حافظه آشکار است. در ابتدا، حفظ لغات انگلیسی سخت است، زیرا همه آنها در مخزن حافظه کاری(حافظه کوتاهمدت) ما قرار میگیرند، که مانند حافظهای برای نگهداری اطلاعات جدید است و هنوز وارد حافظه بلندمدت ما نشدهاند.
تلاش برای نگه داشتن تمام این کلمات در ذهن، مانند تلاش برای حفظ ارقام عدد پی است. ما نمیتوانیم به این اعداد نگاه کنیم و ناگهان همه آنها را به خاطر بسپاریم. چرا که ظرفیت حافظه کوتاهمدت به اندازه حدوداً هفت مورد در آن واحد، محدود است.
برای حفظ لغات انگلیسی، باید ممارست و تکرار داشته باشید تا اطلاعات مربوط به واژگان، از حافظه فعال و کوتاهمدت به حافظه بلندمدت منتقل شوند.
به خاطر سپردن این کلمات انگلیسی دشوار است اما نگران نباشید چرا که با تکرار و استفاده از روشهای زیر، مغز کم کم به این کار عادت میکند و واژگان به حافظه بلندمدت شما منتقل میشوند. در ادامه، با 6 روش حفظ لغات انگلیسی مطابق با این تئوری، آشنا خواهید شد.
روش بکگراند برای حفظ لغات انگلیسی
این روش که توسط مدرسان زبانهای خارجی در دانشگاه ملی وینیتسیا در اوکراین استفاده میشود، از یک تکنیک حفظی به نام مکانیابی یا قصر ذهن، نشأت میگیرد. در این روش زبانآموزان باید کلمات جدید را در اتاقهای یک قصر که در ذهنشان ساختهاند،قرار دهند.
از آنجایی که در این روش کلمه یا تصویر بیانگر آن کلمه را در یک مکان قرار میدهید، کلمه در زمینه ذهنتان قرار میگیرد. این روش میتواند قبل از شروع به یادگیری مکالمهمحور زبان، یا مطالعه کنکوری آن مفید باشد، چرا که پیشزمینهای (بکگراند) برای قرار دادن کلمات در متن است.
این روش حفظ لغات انگلیسی اینگونه عمل میکند که «بکگراند»، یک محیط آشنا مانند خانه، خیابان یا شهر شماست. سپس زبانآموزان باید کلمات جدید را به همراه تصاویری از آنها در بخشهای مختلف آن محیط آشنا قرار دهند تا بتوانند در حافظه خود سریعتر به آنها دسترسی پیدا کنند.
استفاده از فلشکارتهای دوطرفه
یکی از ویژگیهای مغز انسان، توانایی یادگیری کلمات با تداعی آنهاست. زمانی که اطلاعات بر اساس یک زمینه ذهنی در مغزمان تداعی شوند، ما خیلی سریعتر آنها را به خاطر میسپریم. این زمینه ذهنی میتواند مربوط به اتمسفر، عاطفه، فیزیک یا موارد دیگر باشد.
دلیلی که این روش حفظ لغات انگلیسی کار میکند، این است که در آن، اطلاعات از دو راه وارد مغز ما میشوند. یکی خود آن چیز (مثلاً کلمه انگلیسی) و دیگری چیزی که مربوط به آن است (مثلاً آهنگی که آن کلمه را در آن شنیدهایم). این بدان معناست که یادگیری دوبرابر میشود و احتمالاً به راحتی میتوانیم این واژگان را از حافظه کوتاه مدت به بلندمدت و بالعکس منتقل کنیم.
یکی از راههای استفاده از این روش حفظ لغات انگلیسی، نوشتن کلمات جدید بر روی فلشکارتها است. مثلاً میتوانید کلمه را در یک طرف کارت و ارتباط آن با زمینه مدنظرتان را در طرف دیگر یادداشت کنید. برای مثال، میتوانید کلمه را در یک طرف و شکل آن، یا مورد استفاده آن در آهنگ، فیلم یا انیمیشن مورد علاقه خود را در طرف دیگر فلشکارت بنویسید.
به این ترتیب، هر بار که کلمهای را میشنوید یا میخواهید آن را در یک جمله استفاده کنید، یک مسیر ذهنی اضافی خواهید داشت که به شما کمک میکند کلمه را از حافظه بلندمدت خود به حافظه کاری منتقل کنید.
تقلید به عنوان روش حفظ لغات انگلیسی
این روش حفظ لغات انگلیسی بر صداها و جریان زبان تمرکز دارد. آسانترین کار در این راستا، این است که معنای کلمات جدید را درک کنید و آنها را از طریق گوشدادن و تقلید، در حافظه خود تثبیت نمایید.
در روش تقلید توصیه میشود که در اسرع وقت، وارد مکالمه با افراد انگلیسیزبان شوید. برای این کار، لازم نیست حتماً در یک کشور انگلیسیزبان زندگی کنید. بلکه میتوانید از شبکههای اجتماعی نیز برای یافتن دوستان خارجی استفاده کنید. کلماتی را که متوجه نمیشوید، یادداشت کنید و یا معنای آن را بپرسید. این کلمات را تا زمانی که تلفظ آنها را به درستی یاد نگرفتهاید، برای خود تکرا ر نمایید و بعداً ترجمه آنها به زبان فارسی را در جایی یادداشت کنید.
سپس، این روش حفظ لغات انگلیسی به شما کمک میکند صداها، احساسات، اماکن و دیگر چیزهایی را که پیرامون آن مکالمه وجود دارند، در حافظه خود تداعی کنید. این کار به شما کمک میکند تا واژگان انگلیسی را به خوبی حفظ کنید. تقلید در این روش به این معناست که صدای کلمه را با موقعیتی که آن را شنیدهاید، مطابقت دهید و صدا و جریان مکالمه را در تکرارهای خود، تقلید نمایید.
حفظ لغات انگلیسی با بازی
مطالعات مختلفی وجود دارند که نشان میدهند استفاده از بازی به عنوان روش حفظ لغات انگلیسی، میتواند به حفظ سریعتر واژگان کمک کند. محققان اندونزیایی برای دانش آموزان یک بازی CodeName طراحی کردند که در حفظ واژگان، به آنها کمک شایانی میکرد.
در این بازی، دانش آموزان به دو تیم تقسیم میشدند و به هر تیم، یک برگه SpyMaster اختصاص داده شد. هر SpyMaster با اشاره به چندین کلمه روی تخته، سرنخهایی ارائه میداد، و اعضای هر تیم سعی میکردند بدون صحبت با اعضای تیم دیگر ،کلمات خود را حدس بزنند. در این روش، تأثیر بسیار چشمگیری در افزایش انگیزه و توانایی دانشآموزان در حفظ لغات انگلیسی گزارش شد.
این روش حفظ لغات انگلیسی، به این دلیل کار میکند که شکلی از یادگیری فعال است و برخلاف یادگیری غیرفعال، بخشهای بیشتر از مغز شما را درگیر میکند. از جمله بخشهای اجتماعی، عاطفی، حرکتی، بصری و سمعی.
در واقع، یکی از دلایلی که حفظ لغات انگلیسی برای بسیاری از ما سخت به نظر میرسد، این است که خود را مکلف به مرور مکرر یک کلمه روی فلشکارت میکنیم و بارها و بارها تلاش میکنیم آن را به زور حفظ کنیم، که در اکثر اوقات این روش مؤثر نیست.
روشهای فعالتر مانند بازی کردن به ما کمک میکنند این لغات را سریعتر یاد بگیریم، زیرا هم تعاملی و هم لذتبخش هستند، ضمن اینکه حافظه را هم تقویت میکند.
تجسم کلمات به عنوان روش حفظ لغات انگلیسی
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه تولوز دریافتند که در دست گرفتن یک شیء واقعی در حین یادگیری یک لغت جدید خارجی، به دانشآموزان کمک میکند تا آن اصطلاح را بهتر حفظ کنند.
محققان دریافتند که نرخ به خاطر سپردن اطلاعات با در دست گرفتن اشیای واقعی بیش از یادگیری با تصاویر است. دلیل این امر قدرت «یادگیری تجسمیافته» در مغز است که به معنای درگیر کردن بدن در فرآیند یادگیری است.
لمس و نگه داشتن یک شیء واقعی، نه تنها به عنوان یک روش حفظ لغات انگلیسی مؤثر است، بلکه یک حافظه بدنی از آن کلمه ایجاد میکند. در نهایت آنها به این نتیجه رسیدند: «در مجموع، یافتههای ما تأیید میکند که روش یادگیری واژگان با اشیاء واقعی بسیار کارآمد است و از این تئوری حمایت میکند که تئوری تجسمیافتگی زبان، یک عنصر کلیدی برای تسلط به واژگان یک زبان خارجی است».
گوش دادن به موسیقی به عنوان روش حفظ لغات انگلیسی
تحقیقات نشان میدهد که موسیقی چندین روش مختلف برای حفظ لغات انگلیسی و جذب آنها در حافظه فراهم میکند. کلمات جدیدی که به عنوان شعر و موسیقی میشنویم، ساختاری ریتمیک برای سازماندهی اطلاعات جدید به مغز میدهند.
به خاطر سپردن ریتم اغلب برای مغز بسیار سادهتر از به خاطر سپردن کلمات است. از این رو، هنگامی که از موسیقی و شعر به عنوان یک روش حفظ لغات انگلیسی استفاده میکنیم، میتوانیم برای یادآوری کلمات به ریتم اتکا کنیم. و حتی وقتی ریتم ملودیک باشد، مثلاً به شکل یک آهنگ، ما کلمات را سادهتر از حالت شعری آنها به یاد میآوریم.
در واقع، حافظه موسیقیایی نسبت به سایر موارد موجود در حافظه بلندمدت، انعطافپذیرتر است و حتی در بیماران مبتلا به زوال عقل و آلزایمر نیز حفظ میشود.
برای این کار، لازم است که یک موسیقی انگلیسی با ریتم جذاب انتخاب کنید. لیریک و متن آن را یادداشت کنید و با استفاده از المانهای بصری یا بدون استفاده از آنها، آن آواز را با خود تمرین کنید. این کار را تا زمانی که بتوانید کلمات را به صورت جداگانه به یاد بیاورید، تکرار نمایید.
اگر بتوانید یک ساز موسیقی را در این حین بنوازید، حتی بهتر است. چرا که سیستم حرکتی شما در این روش حفظ لغات انگلیسی بیشتر درگیر خواهد شد و حافظه حرکتی و عضلانی شما نیز وارد کار میشود!
مقاله مرتبط: کتاب زبان انگلیسی به ترتیب سطح به روش CEFR
سخن پایانی
به خاطر سپردن لغات انگلیسی، در ابتدا ممکن است دشوار به نظر برسد. اما لزومی ندارد که اینقدر سخت بگیرید. اکنون که با این 6 روش حفظ لغات انگلیسی آشنا شدید، میتوانید با استفاده از تکنیکهای «قصر ذهن»، «فلشکارتهای بیانگر»، «تقلید»، «بازی»، «تجسم کلمات» و «موسیقی و شعر»، به راحتی هر چه تمامتر لغات انگلیسی را وارد حافظه بلندمدت خود نمایید و در اسرع وقت، با استفاده از حافظه فعال خود از آنها استفاده کنید.
بنابراین، تکنیکی که بیشتر به آن علاقه دارید را انتخاب کنید و مشغول یادگرفتن لغات انگلیسی شوید. ترفند آخری که میتوانیم در مورد آن صحبت کنیم، این است که تا جایی این کار را ادامه دهید که از آن لذت میبرید. چرا که ما زمانی کارها را به بهترین نحو انجام میدهیم که برایمان خوشایند و لذتبخش باشند.
اگر شما هم تجربهای در زمینه حفظ لغات انگلیسی دارید، یا روش دیگری را برای این کار پیشنهاد میدهید، لطفا ایدههای خود را در بخش نظرات مطرح نمایید تا دیگر کاربران هم بتوانند از آنها استفاده کنند.
سلام کتاب شکل آزمون زیست شناسی موضوعی خیلی سبز کی منتشر میشه؟
سلام تا چند روز دیگه میاد و فروشش رو باز میکنیم