روش مطالعه آمار و احتمال کنکور؛ چگونه آمار و احتمال را 100 بزنیم؟
شاید بعد از حل چند سوال درس آمار و احتمال کنکور تصمیم بگیرید قید پاسخگویی به سوالات این درس را در کنکور بزنید، اما خبر خوب اینکه با یادگیری روش مطالعه آمار و احتمال کنکور متوجه میشوید حل سوالات این درس از سایر بخشهای ریاضیات راحتتر است و خوشحال میشوید که به ندای درونتان توجه نکردهاید.
سوالات درس آمار و احتمال در کنکور شامل سوالات محاسباتی و حفظیات است، طبیعتا برای پاسخگویی سوالات این درس باید استراتژی مطالعاتی خاصی داشته باشید. تا انتها با پایتخت کتاب همراه باشید تا گامبهگام با مطالعه کتاب درسی، حل تمرینات تشریحی، تستزنی آموزشی، خلاصه نویسی و حل تست زماندار و مرور به درصد ۱٠٠ این درس برسید.
مقاله مرتبط: برنامه ریزی کنکور ریاضی 1404 ؛ برنامه یکساله رایگان
بهترین روش مطالعه برای ۱٠٠ زدن آمار و احتمال
ماهیت آمار و احتمال تا حدی با سایر بخشهای درس ریاضی متفاوت است، به این معنی که برای یادگیری این درس صرفا با حفظ کردن فرمول و تستزنی به نتیجه نمیرسید، بلکه باید روی مفاهیم و مطالب حفظ کردنی هم به تسلط برسید. قبل از اینکه سراغ یادگیری روش مطالعه این درس بروید ابتدا مقاله “بودجهبندی کنکور” را مطالعه کنید و بعد با طی گامهای زیر، میتوانید روی پاسخگویی به تمام سوالات درس آمار و احتمال در کنکور حساب باز کنید.
گام اول: تهیه منابع
برای اینکه از مطالعه این درس بهترین نتیجه را بگیرید، به دو منبع نیاز دارید. اولین منبع که برای مطالعه حفظیات و مفاهیم به آن احتیاج دارید، کتاب درسی است. برای فهم بهتر مطالب کتاب درسی و حل نمونه سوال و تست به ویژه برای قسمت محاسباتی، باید یک کتاب کمک آموزشی استاندارد داشته باشید.
اگر نمیدانید کدام کتاب تست آمار و احتمال مناسب سطح شما است، از کارشناسان پایتخت کتاب کمک بگیرید یا می توانید مقاله “بهترین منابع آمار و احتمال کنکور” را بخوانید.
گام دوم: توجه ویژه به کتاب درسی
برخلاف روش مطالعه دروسی مانند هندسه و حسابان، لازم است مطالعه درس آمار و احتمال را از کتاب درسی آغاز کنید. قرار است مفاهیم و حفظیات را از روی کتاب درسی یاد بگیرید، با فرمولهای مهم آشنا شوید و مثالها و تمرینات آن را حل کنید. بعد از طی این گام به یک شناخت اولیه در مورد محتوای هر فصل میرسید و لازم است در ادامه آموختههایتان را تکمیل کنید.
اگر می خواهید اقدام به خرید کتاب درسی کنید، می توانید کتاب درسی آمار و احتمال را در جدیدترین و باکیفیت ترین چاپ از پایتخت کتاب خریداری کنید و در کوتاه ترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
گام سوم: مطالعه درسنامه یا تماشای ویدیو
کتاب درسی ضعف و نقصهایی دارد و مطالب آن برای پاسخگویی به سوالات آمار و احتمال کنکور کافی نیست. پس در سومین گام باید سراغ منابع کمک درسی مانند درسنامه کتاب تست یا ویدیوهای آموزشی بروید. اینکه از درسنامه استفاده کنید یا ویدیو کاملا انتخابی است و به خودتان بستگی دارد، چیزی که مهم است این است که منبع کمک درسی باید بتواند مطالب ناقص کتاب درسی را تکمیل کند و نقاط ضعف آن را پوشش دهد.
پایتخت کتاب بهترین سایت برای خرید کتاب کمک درسی است و هر کتابی را که بخواهید از هر انتشاراتی می توانید در این فروشگاه پیدا کنید. تمامی کتاب ها با مناسب ترین قیمت و ارسال رایگان برای شما عزیزان فراهم شده است تا خریدی مقرون به صرفه را تجربه کنید.
گام چهارم: حل نمونه سوال تشریحی
شاید به بهانه کمبود وقت بخواهید از این مرحله عبور کنید، در حالیکه تا برای یک فرمول تعدادی مثال و سوال تشریحی کار نکنید، متوجه کاربرد آن فرمول نمیشوید و بعدها در حل تستها به مشکل برمیخورید. اگرچه در منابع کمک درسی فرمولها و راهحلهای کوتاه تستی زیادی ارائه شده است، اما سعی کنید با حل نمونه سوال تشریحی فرمول اصلی و مادر را یاد بگیرید و آنها را به خاطر بسپارید. چون احتمال یادآوری فرمولهای اصلی سر جلسه کنکور از یادآوری انبوه فرمولهای تستی و راهحلهای میانبر راحتتر است.
مقاله مرتبط: تستی بخونیم یا تشریحی؟ این سوالیه که الان همه درگیرشیم!
گام پنجم: حل تست های آموزشی
هنوز زمان آن فرا نرسیده که تست زماندار کار کنید، چون برای حل تستهای آمار و احتمال در زمان محدود کنکوری باید ابتدا انواع تیپهای مختلف سوالی را ببینید و آنقدر تست حل کنید که در صورت مواجه با تستهای مشابه، بدون فکر کردن و به سرعت بتوانید به سوالات پاسخ دهید.
پس در گام پنجم، بعد از حل نمونه سوالات تشریحی، تعدادی تست انتخاب کنید و این تستها را به صورت آموزشی حل کنید. یعنی برای حل سوالات زمان در نظر نگیرید و بلافاصله بعد از حل هر تست، پاسخنامه تشریحی آن را به دقت مطالعه کنید.
مقاله مرتبط: نکات مهم تست زنی ✍(تقویت مهارت تست زنی)
گام ششم: تهیه خلاصه
یادگیری درس آمار و احتمال بدون انجام خلاصهنویسی کامل نمیشود، خلاصه نویسی فواید زیادی دارد اما دو مورد از فواید آن برای ما اهمیت بیشتری دارد. اول اینکه کمک میکند مطالب در ذهنتان دستهبندی شوند و به این ترتیب سر جلسه هم به راحتی مطالب را یادآوری میکنید. فایده دوم این است که بعدها به کمک این خلاصهها میتوانید در فواصل منظم مطالب را مرور کنید. در مقاله “خلاصه نویسی چیست “روش خلاصه نویسی” در وبلاگ پایتخت کتاب سیر تا پیاز خلاصه نویسی دروس مختلف ارائه شده است.
گام هفتم: مرور و حل تست زماندار
بالاخره بعد از گذر از هفت خان رستم و طی گامهای قبلی، اکنون آماده حل تستهای زماندار و چالشی خواهید بود. هدف ما از حل تست زماندار برای آمار و احتمال کنکور دو چیز است، اول اینکه سرعت عملتان را افزایش دهید تا بتوانید در زمان محدود کنکور تستهای این درس را پاسخ دهید، دوم با حل تستهای زماندار مطالب و فرمولها را مرور کنید.
اگرچه خلاصهنویسی یکی از ابزارهای مهم برای مرور مطالب است اما با مرور خلاصهها متوجه نمیشوید که دقیقا کدام بخشها را فراموش کردهاید. وقتی تست زماندار میزنید، ضمن مرور تمام فرمولها و نکات، متوجه میشوید کدام بخشها به مرور و مطالعه مجدد نیاز دارند.
مقاله مرتبط: نحوه صحیح مرور مطالب خوانده شده؛ بهترین ابزارها برای مرور کردن مطالب
نکات مهم مطالعه آمار و احتمال برای کنکور
در انتها برای اینکه یکسری اشتباهات متداول را مرتکب نشوید و از مطالعه آمار و احتمال بهترین نتیجه را بگیرید، توجه شما را به مطالعه نکات زیر جلب میکنیم:
- بعد از یادگیری هر فرمول ابتدا برای آن سوال تشریحی کار کنید و هرگز مستقیم سراغ حل تست زماندار نروید.
- تعدادی از دانشآموزان حل تست آموزشی را با تستخوانی اشتباه میگیرند، حتی اگر در ابتدای مسیر تستزنی هستید و حل سوالات برای شما دشوار است، باز هم به اندازه کافی برای پاسخگویی به سوالات زمان بگذارید و سریعا سراغ خواندن پاسخنامه نروید.
- در ابتدا احتمالا سرعت بالایی در حل تستها ندارید، در ابتدای مسیر اشکالی ندارد اگر برای حل تستها زمان بیشتری به خودتان بدهید. مثلا اگر زمان استاندارد برای حل تعدادی تست ۲٠ دقیقه است، ابتدا به خودتان ۳٠ دقیقه زمان بدهید و بعد به تدریج زمان را کاهش دهید تا به تایم استاندارد برسید.
- بین مطالعه درسنامه یا تماشای ویدیو با حل تست نباید فاصله زمانی زیادی وجود داشته باشد، ترجیحا بلافاصله بعد از یادگیری هر مبحث ابتدا برای آن تعدادی سوال تشریحی و در اولین فرصت تعدادی تست آموزشی حل کنید.
- حتما حین تستزنی تعدادی از سوالات را علامتدار کنید تا در مرورهای بعدی به جای حل همه تستها، فقط همان سوالات مهم و نکتهدار را مجدد حل کنید.
- در هر بازه از سال تحصیلی که هستید، مطالعه آمار و احتمال برای کنکور را آغاز کنید و هرگز به بهانه اینکه تعداد سوالات آمار و احتمال در کنکور کم است یا آمار و احتمال درس راحتتری نسبت به هندسه و حسابان است، مطالعه این درس را به پایان سال موکول نکنید.
مقاله مرتبط: روش مطالعه دروس محاسباتی؛ آشنایی با بهترین روش ها و راهکارها
سخن آخر
آمار و احتمال کنکور یکی از دروس مظلومی است که کمتر مورد توجه داوطلبان رشته ریاضی قرار میگیرد، در صورتی که روش صحیح مطالعه آمار و احتمال کنکور را یاد بگیرید، با صرف زمان کمتری نسبت به سایر دروس میتوانید به درصد ۱٠٠ این درس برسید. در این محتوا روش مطالعه آمار و احتمال برای کنکور را گام به گام توضیح دادیم و در انتها نکاتی برای یادگیری بهتر این درس ارائه کردیم.
اگر همچنان سوالی در مورد موضوع این محتوا دارید، میتوانید سوالاتتان را در قسمت دیدگاهها با تیم کارشناسان پایتخت کتاب در میان بگذارید.
ااااا دیدی چی شد؟ هیچ کس نظر نذاشته :(