انصراف از دانشگاه و کنکور مجدد 1404؛ تمامی دانشگاه ها
انصراف از دانشگاه و کنکور مجدد راهی برای آن دسته از داوطلبان است که قبلا مسیر تحصیلی خود را اشتباه انتخاب کردهاند و میخواهند یک بار دیگر شانسشان را برای رسیدن به هدفشان امتحان کنند. امسال قوانین انصراف از دانشگاه نسبت به سالهای قبل تغییراتی داشته و کمی سختگیرانهتر شده است. در ادامه قصد داریم در مورد قوانین و شرایط انصراف از دانشگاههای دولتی (روزانه و شبانه)، دانشگاه های شهریه پرداز (آزاد، غیرانتفاعی، پیامنور و …)، مراحل و مدارک لازم، وضعیت نظام وظیفه این داوطلبان، هزینه انصراف از دانشگاهها و سایر اطلاعات لازم برای شرکت مجدد در کنکور 1404 صحبت کنیم، پس اگر این موضوعات دغدغه شما هم هستند تا انتها با پایتخت کتاب همراه باشید.
شرایط انصراف از دانشگاه روزانه
ممکن است هیچ علاقهای به رشته تحصیلیتان نداشته باشید و تصمیم گرفته باشید از تحصیل در این رشته انصراف دهید و شانستان را برای کنکور مجدد امتحان کنید. با احترام به تصمیمتان به شما توصیه میکنیم قبل از هر چیزی شرایط و عواقب مربوط به این تصمیم را به دقت بررسی کنید. برای بررسی بهتر این موضوع داوطلبان را به دو دسته شامل قبولیهای کنکور ۱۴٠۳ و قبولیهای کنکور ۱۴٠۲ و قبل از آن، تقسیم کردهایم و قوانین مربوطه را طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴٠۴ ارائه کردهایم.
شرایط و قوانین انصراف برای داوطلبان کنکور ۱۴٠۳
پذیرفتهشدگان رشتههای با آزمون تمام دورههای آموزش رایگان شامل دورههای روزانه، محروم، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و همچنین پذیرفتهشدگان چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تمامی دورهها اعم از رایگان و غیررایگان (روزانه و غیر روزانه) آزمون سراسری ۱۴٠۳ چه در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سراسری یا اختصاصی پذیرش دانشجو_ معلم سال ۱۴٠۴ را ندارند.
این متقاضیان برای شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴٠۵ و بعد از آن، باید تا قبل از پایان زمان ثبتنام آن آزمون، از دانشگاه یا موسسه قبولی انصراف قطعی دهند. در ضمن این متقاضیان حق بازگشت به رشته قبولی قبلی را ندارند.
این یعنی چه؟ یعنی اگر داوطلبی در انتخاب رشته کنکور ۱۴٠۳ در دوره روزانه (تمام رشتهها) قبول شده باشد یا در یکی از دورههای روزانه یا شهریهپرداز (آزاد، مازاد، پردیس خودگردان) یکی از رشتهها پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی پذیرفته شده باشد، حق شرکت در کنکور ۱۴٠۴ را ندارد. توجه کنید اینجا مهم نیست که شما در آن رشته ثبت نام کرده باشید یا اصلا هیچ اقدامی در این جهت نکرده باشید، در هر صورت از کنکور ۱۴٠۴ محروم هستید. اگر قصد کنکور مجدد دارید، باید تا کنکور ۱۴٠۵ صبر کنید و تا قبل از تمام شدن زمان ثبت نام کنکور ۱۴٠۵ از رشته قبلی انصراف بدهید.
شرایط و قوانین انصراف برای داوطلبان کنکور ۱۴٠۲ و قبل
پذیرفتهشدگان رشتههای با آزمون تمام دورههای آموزش رایگان شامل دورههای روزانه، محروم، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و همچنین پذیرفتهشدگان چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تمامی دورهها اعم از رایگان و غیررایگان (روزانه و غیر روزانه) در سال ۱۴٠۲ و قبل از آن که در حال تحصیل هستند، برای شرکت مجدد در آزمون سراسری سال ۱۴٠۴، باید تا قبل از پایان زمان ثبتنام آزمون سراسری یا اختصاصی پذیرش دانشجو_ معلم ۱۴٠۴، از دانشگاه یا موسسه قبولی انصراف قطعی دهند.
این دسته از متقاضیان قبل از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، باید فرم انصراف از رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند. در ضمن این متقاضیان حق بازگشت به رشته قبولی قبلی را ندارند.
این یعنی چه؟ یعنی اگر شما دانشجوی دوره روزانه هر رشتهای یا روزانه و غیر روزانه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی سال ۱۴٠۲ و قبل از آن باشید، از شرکت در کنکور ۱۴٠۴ محروم نیستید. اما شما هم باید تا قبل از پایان زمان ثبتنام، از رشته قبلی انصراف بدهید.
شرایط انصراف برای دانشگاه های شهریهپرداز یا صرفا بر اساس سوابق تحصیلی
پذیرفتهشدگان رشتههای با آزمون دورههای غیر از آموزش رایگان به جز چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در کنکور سراسری ۱۴٠۳ و قبل از آن، همچنین پذیرفتهشدگان صرفا با سوابق تحصیلی تمام دورهها در سال ۱۴٠۳ و قبل از آن (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) میتوانند بدون انصراف از تحصیل و در صورت داشتن سایر شرایط عمومی و اختصاصی کنکور، در آزمون سراسری سال ۱۴٠۴ ثبتنام وشرکت کنند.
این دسته از متقاضیان بعد از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، باید فرم انصراف رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند.
مقاله مرتبط: تغییرات کنکور 1404؛ 📢 آخرین تغییراتی که حتما باید بدانید
انصراف از دانشگاه و نظام وظیفه آقایان
طبق قوانین دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴٠۴، دانشجویان آقا علاوه بر شرایطی که در ابتدای محتوا ذکر کردیم، باید یکسری شرایط مربوط به نظام وظیفه را هم داشته باشند تا بتوانند بعد از انصراف از دانشگاه، مجدد در کنکور شرکت کنند. این داوطلبان میتوانند در سنوات اولیه تحصیلی انصراف دهند، به این شرط که از تاریخ انصراف آنها از دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید، بیشتر از یک سال نگذشته باشد و قبلا از امتیاز یک بار انصراف استفاده نکرده باشند. چون در صورت انصراف از دانشگاه معافیت تحصیلی دانشجویی فقط یک مرتبه صادر میشود و اگر داوطلبی برای بار دوم از تحصیل انصراف دهد، معافیت تحصیلی دانشجویی شامل حال او نمیشود.
هزینه انصراف از دانشگاهها
در صورت انصراف از دانشگاه، بسته به مقطع تحصیلی و نوع دوره، داوطلبان باید هزینهای به عنوان جریمه به دانشگاه محل تحصیل خود پرداخت کنند. البته این هزینه تنها به دانشجویانی تعلق میگیرد که در رشته و دانشگاه مورد نظر ثبت نام کرده باشند، داوطلبانی که مراحل ثبت نام خود را تکمیل نکردهاند نیازی به پرداخت جریمه ندارند. در جدول زیر حدود هزینه انصراف از دانشگاه را برای دانشگاهها و مقاطع تحصیلی مختلف مشخص کردهایم.
نوع دانشگاه | هزینه انصراف از دانشگاه |
---|---|
روزانه | بسته به رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت است و باید از امور مالی دانشگاه اطلاعات دقیق را کسب کنید |
شبانه | یک و نیم برابر شهریه ثابت |
پیامنور | یک و نیم برابر شهریه ثابت |
غیر انتفاعی | شهریه ثابت یک ترم به علاوه شهریه ۷ واحد درسی |
پردیس خودگردان | شهریه ثابت تمام ترمهای باقی مانده |
علمی کاربردی | شهریه ثابت یک ترم |
دانشگاه آزاد مقطع کاردانی | (تعداد نیمسالهای ثبت نام شده _ ۴) × (نصف شهریه پایه) |
دانشگاه آزاد مقطع کارشناسی پیوسته | (تعداد نیمسالهای ثبت نام شده _ ۸) × (نصف شهریه پایه) |
دانشگاه آزاد مقطع کارشناسی ناپیوسته | (تعداد نیمسالهای ثبت نام شده _ ۴) × (نصف شهریه پایه) |
دانشگاه آزاد مقطع کارشناسی ارشد پیوسته | (تعداد نیمسالهای ثبت نام شده _ ۸) × (نصف شهریه پایه) |
دانشگاه آزاد مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته | (تعداد نیمسالهای ثبت نام شده _ ۴) × (نصف شهریه پایه) |
دانشگاه آزاد مقطع دکتری حرفهای دامپزشکی | (تعداد نیمسالهای ثبت نام شده _ ۱۲) × (نصف شهریه پایه) |
دانشگاه آزاد مقطع دکتری حرفهای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی | شهریه ثابت تمام ترمهای باقی مانده |
مقاله مرتبط: پردرآمدترین رشته های دانشگاهی، {لیست درآمدی 2024}
مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه
اگر عزمتان را برای انصراف از دانشگاه جزم کردهاید و میخواهید تصمیمتان را عملی کنید، باید قبل از هر کاری مدارک مورد نیاز برای انصراف قطعی از دانشگاه را فراهم کنید. در ادامه لیستی از این مدارک ارائه کردهایم. ممکن است دانشگاه محل تحصیلتان علاوه بر این مدارک، آیتمهای دیگری هم از شما درخواست کند، پس برای اطلاع از تمامی مدارک حتما به سایت دانشگاه محل تحصیلتان مراجعه کنید.
- فرم تکمیل شده انصراف از دانشگاه مورد نظر
- کارت دانشجویی
- اصل شناسنامه
- اصل کارت ملی
- مبلغ دقیق جریمه انصراف از دانشگاه
مراحل انصراف از دانشگاه به صورت گام به گام
مراحل انصراف از دانشگاههای مختلف ممکن است قدری با هم تفاوت داشته باشد، اما در کل داوطلبانی که قصد انصراف از دانشگاه و شرکت مجدد در کنکور سراسری را دارند، باید برای انجام این کار طبق مراحل زیر اقدام کنند:
👈 گام اول: ابتدا تمام مدارک مورد نیاز برای انصراف قطعی از دانشگاه را تهیه کنید.
👈 گام دوم: به آموزش دانشگاه محل تحصیلتان مراجعه کنید و فرم مخصوص انصراف از تحصیل را دریافت کنید، این فرم را به دقت مطالعه کرده و آن را تکمیل کنید و مجدد به آموزش دانشگاه تحویل دهید.
👈 گام سوم: درخواست انصراف شما در شورای دانشگاه مورد بررسی قرار میگیرد و بعد از ۱ الی ۲ ماه نتیجه قطعی به شما اعلام میشود. در این بازه زمانی ۱ الی ۲ ماهه، اگر به هر دلیلی از انصراف پشیمان شدید، میتوانید درخواستتان را پس بگیرید و همچنان در آن رشته ادامه تحصیل دهید.
👈 گام چهارم: در انتها در صورتی که با درخواست انصراف شما موافقت شود، باید هزینه انصراف از دانشگاه را پرداخت کنید تا شمارهنامه انصراف از دانشگاه برایتان صادر شود. حالا بر اساس شرایطی که در ابتدای محتوا توضیح دادیم، میتوانید برای شرکت مجدد در کنکور سراسری اقدام کنید.
مقاله مرتبط: چگونه رشته دانشگاهی مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ مهمترین معیارها
سوالات متداول
در صورت انصراف از دانشگاه کدام داوطلبان از کنکور مجدد محروم میشوند؟
تمام داوطلبانی که در کنکور ۱۴٠۳ در یکی از رشتههای روزانه پذیرفته شدهاند و کسانی که یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی را در دورههای روزانه و غیر روزانه قبول شدهاند، از کنکور ۱۴٠۴ محروم هستند.
آیا دانشجویان دورههای شهریهپرداز برای شرکت مجدد در کنکور نیاز به انصراف دارند؟
اگر این داوطلبان سایر شرایط را داشته باشند و دانشجوی رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی نباشند، برای ثبتنام نیازی به انصراف ندارند اما بعد از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، باید فرم انصراف رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند.
انصراف از دانشگاه چقدر طول میکشد؟
از زمانی که فرم انصراف را به دانشگاه تحویل میدهید تا زمانی که درخواست شما تایید شود، یک بازه بازه زمانی ۱ الی ۲ ماهه طول میکشد، اگر در این بازه از انصراف پشیمان شدید میتوانید درخواستتان را پس بگیرید.
سخن پایانی
اگر دانشجو هستید و به رشتهتان علاقه ندارید یا در کنکور امسال انتخاب رشته کردهاید و پشیمان شدهاید، انصراف از دانشگاه و کنکور مجدد راهحل خوبی برای شما است. تغییرات دفترچه کنکور ۱۴٠۴ باعث شد ابهامات زیادی در مورد این موضوع به وجود بیاید. به همین دلیل در این محتوا ابتدا در مورد شرایط انصراف از دانشگاه طبق قوانین دفترچه کنکور امسال صحبت کردیم، در ادامه اطلاعاتی در مورد مدارک و مراحل انصراف از دانشگاه و جریمه انجام این کار ارائه دادیم و در نهایت هم مختصری در مورد وضعیت نظام وظیفه آقایانی که از دانشگاه انصراف دادهاند صحبت کردیم.
اگر همچنان سوالی در مورد این موضوع دارید، دعوت میکنیم سوالاتتان را در قسمت دیدگاهها با کارشناسان مجموعه پایتخت کتاب در میان بگذارید.
یه ترم دانشگاه آزاد خوندم میخوام انصراف بدم دوباره ثبت نام کنم تو یه رشته دیگه تو همون دانشگاه جریمه باید بدم؟
سلام پایتختی عزیز💙 بله در صورت انصراف شما باید به دانشگاه مبلغی رو به عنوان جریمه پرداخت کنید، اطلاعات دقیقش رو باید از واحد امور مالی دانشکدتون سوال کنید.
سلام ، وقت بخیر
حق بازگشت به قبولی قبلی، منظور دانشگاه و کد رشته هست؟
اگه کسی بخواد همون رشته خودش ولی یه دانشگاه دیگه قبول بشه تکلیف چی هست؟
سلام پایتختی عزیز💙این اصطلاح معمولاً به معنای بازگشت به دانشگاه و کد رشتهای است که قبلاً پذیرفته شدهاید. یعنی اگر شما در سالهای قبل در دانشگاهی قبول شدهاید و به هر دلیلی انصراف دادهاید یا نرفتهاید، ممکن است بتوانید با رعایت قوانین مشخصی (مثل انصراف قانونی از دانشگاه فعلی، موافقت دانشگاه و سازمان سنجش) به آن قبولی قبلی بازگردید. در این حالت، بازگشت دقیقاً به همان کد رشته و همان دانشگاه ممکن است و تغییر به دانشگاه دیگر امکانپذیر نیست.