تاثیر مشاور در کنکور؛ آیا مشاور برای کنکور لازم است؟

18 آبان 1403
سارا رسولی
زمان مطالعه : 12 دقیقه
تاثیر مشاور در کنکور؛ آیا مشاور برای کنکور لازم است؟

تاثیر مشاور در کنکور و موفقیت داوطلبان را می‌توانیم به نقش جی پی اس در حین سفر به یک مکان ناشناخته تشبیه کنیم. وقتی قدم در مسیر پر فراز و نشیب و ناشناخته کنکور می‌گذارید، ممکن است اطلاعات کافی در مورد ماهیت کنکور، چگونگی برنامه‌ریزی، تست زدن، درس خواندن، استراحت و خلاصه ریز و درشت کارهایی که شما را به موفقیت می‌رسانند نداشته باشید. چنین موقعیتی بدون شک استرس‌زا است و برای مدیریت کردن آن به یک راهنما و مشاور کاربلد نیاز دارید.

اما آیا همه داوطلبان باید سال کنکور مشاور داشته باشند؟ داشتن مشاور کنکور برای چه کسانی الزامی است؟ آیا می‌توانیم خودمان نقش مشاور را در سال کنکور بازی کنیم؟ توصیه می‌کنم برای رسیدن به پاسخ این سوالات تا انتها با پایتخت کتاب همراه باشید.

تاثیر مشاور در مسیر موفقیت کنکور چیست؟

داوطلبان در سال کنکور با چالش‌های متفاوت و جدیدی روبه‌رو می‌شوند، چالش‌هایی مانند مدیریت زمان، برنامه‌ریزی برای مطالعه حجم زیادی از مطالب، مقابله با استرس، خستگی، وسواس و تمام دست‌اندازهایی که در مسیر هستند. در یک کلام، یک کنکوری در حال تجربه کردن یک موقعیت جدید و در عین حال مهم و حساس است و نمی‌تواند صرفا با تکیه به اطلاعات ناقص خودش یا آزمون و خطا کردن مسیر موفقیت در کنکور را طی کند. در ادامه چند مورد از نقش‌هایی که یک مشاور در موفقیت داوطلبان ایفا می‌کند را معرفی کرده‌ایم.

1- تنظیم برنامه و مشخص کردن نقشه راه

 در مقاله برنامه‌ریزی برای کنکور در مورد انواع برنامه‌ریزی برای کنکور صحبت کرده‌ایم، همان‌طور که در این مقاله آمده است، بهتر است داوطلبان برای تنظیم برنامه بلند مدت از یک مشاور کنکور کمک بگیرند. در واقع یکی از نقش‌های مهم مشاور کنکور تعیین نقشه راه و برنامه‌ریزی برای طی کردن مسیر کنکور است. یعنی مثلا مشاور تعیین می‌کند در هر بازه از سال باید چه دروسی را بخوانید، مطالعه هر پایه را تا چه زمان به اتمام برسانید، چه زمان مرور و جمع‌بندی را آغاز کنید و …

تخفیف یهویی

مشاوران کنکور تجربه زیادی دارند، قوانین موفقیت را می‌دانند و می‌توانند به شما بگویند که در هر بازه از سال تحصیلی باید دقیقا چه کاری را انجام دهید.

هدف گذاری برای کنکور، نحوه انتخاب صحیح هدف برای کنکور

مقاله مرتبط: هدف گذاری برای کنکور، نحوه انتخاب صحیح هدف برای کنکور

2- نظارت بر فعالیت‌های داوطلبان در سال کنکور

فرض کنید در حال رانندگی در یک مسیر جدید و ناآشنا هستید، در چنین شرایطی نیاز دارید کسی کنار شما نشسته باشد که آن مسیر را به خوبی بشناسد، تا اگر از جاده اصلی منحرف شدید به شما تذکر بدهد یا اگر از رانندگی خسته شدید و خواستید توقف کنید به شما یادآوری کند که به زودی هوا تاریک می‌شود!

در سال کنکور دانش‌آموزان دائم از خودشان می‌پرسند آیا کارم را درست انجام می‌دهم؟ آیا طبق اصول درس می‌خوانم؟ همچنین گاهی این دانش‌آموزان نیاز دارند کسی بر روند اجرای برنامه‌شان نظارت داشته باشد و ضمن تذکر دادن در مورد اشتباهات‌شان، آنها را در صورت لزوم به جلو هول بدهد.

3- ارائه توصیه‌های علمی برای افزایش بازدهی مطالعاتی

حتما خودتان متوجه شده‌اید تلاش کردن و درس خواندن به تنهایی ضامن موفقیت در کنکور نیست، بلکه چطور تلاش کردن هم اهمیت دارد. گاهی داوطلبان روزها برای یادگیری درسی زمان صرف می‌کنند اما درجا می‌زنند و پیشرفت نمی‌کنند، در چنین شرایطی مشاور به دادشان می‌رسد و با آموزش روش صحیح مطالعه آن درس، کمک می‌کند بازدهی کارشان را بالا ببرند.

مشاوران یا خودشان مسیر موفقیت در کنکور را با سربلندی طی کرده‌اند یا در این زمینه تحصیل کرده‌اند و اطلاعات علمی موثقی دارند، پس می‌توانند به شما کمک کنند وسواس مطالعاتی را ترک کنید، با تمرکز درس بخوانید، درست تست بزنید و آزمون بدهید، آزمون‌تان را تحلیل کنید و …

در واقع یکی از نقش‌های مشاور در کنکور، رسیدگی به چالش‌ها و پاسخ دادن به سوالات متنوعی است که داوطلبان در سال کنکور با آنها مواجه می‌شوند.

چگونه کنکوری بخوانیم؟ روش هایی که فقط رتبه برترها می دانند!

مقاله مرتبط: چگونه کنکوری بخوانیم؟ روش هایی که فقط رتبه برترها می دانند!

4- حمایت روانی و تشویق داوطلبان

حتی سخت‌ کوش‌ترین و قوی‌ترین داوطلبان کنکوری هم گاهی خسته و سردرگم می‌شوند و در بازه‌هایی از سال به حمایت روانی احتیاج پیدا می‌کنند، یکی از وظایف مشاوران کنکور حمایت روانی داوطلبان و انگیزه دادن به آنها است. گاهی داوطلبی توانایی و پتانسیل بالایی دارد اما آن را نادیده می‌گیرد، اینجا است که مشاور توانمندی این داوطلب را به او یادآوری می‌کند و او را کمک می‌کند تا از توانمندی‌هایش برای موفقیت استفاده کند.

گاهی بعد از خراب کردن یک آزمون، چند هفته تلاش بی‌وقفه، پیدا شدن سروکله مشکلات و … داوطلبان دلسرد و ناامید می‌شوند، در چنین شرایطی مشاور به عنوان شخصی آگاه و دلسوز به آنها کمک می‌کند از این بحران روحی به سلامت عبور کنند و بار دیگر به مسیر درست برگردند.

5- معرفی منابع کنکوری

هر داوطلب باید منابع مناسب سطح خودش را مطالعه کند، مثلا یک داوطلب ضعیف هنوز توانایی مطالعه کتاب‌های سطح بالا و پیشرفته را ندارد. همچنین، در برخی بازه‌های سال تحصیلی باید منابع مناسب آن بازه را مطالعه کنید، برای مثال در بازه جمع‌بندی بهتر است از کتاب‌های تستی که در طول سال مطالعه کرده‌اید استفاده نکنید و کتاب‌های مخصوص ایام جمع‌بندی را بخوانید.

یک مشاور حرفه‌ای و آگاه در هر بازه از سال تحصیلی می‌تواند بهترین منابع را به دانش‌آموزان معرفی کند.

مشاور کنکور باید این خصوصیات را داشته باشد

مشاور کنکور باید این خصوصیات را داشته باشد

 اگر فکر می‌کنید در مسیر پر پیچ‌وخم کنکور به یک راهنما و مشاور نیاز دارید، باید به این نکته توجه کنید که هر کسی قابلیت انجام این کار را ندارد. به عبارت دیگر، یک مشاور کنکور باید یکسری خصوصیات را داشته باشد تا بتوانید با خیال راحت وظیفه مهم راهنمایی در سال کنکور را به او بسپارید. در ادامه به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مشاور کنکوری خوب اشاره کرده‌ایم:

  • لازم است اطلاعات به روز و کاملی در زمینه کنکور داشته باشد و ترجیحا خودش این مسیر را با موفقیت طی کرده باشد تا بتواند داوطلبان را درک کند و آنها را بهتر راهنمایی کند.
  • باید دلسوز و مسئولیت‌پذیر باشد و در نظارت بر کار دانش‌آموزان، پاسخ‌گویی به سوالات آنها، ارائه راهنمایی و انتقال اطلاعات کوتاهی نکند.
  • برای شناخت تک تک دانش‌آموزان وقت بگذارد و برنامه هر کدام از آنها را بر اساس ویژگی‌های شخصی، اهداف و نقاط ضعف و قوت‌شان تنظیم کند.
  • در برقراری ارتباط موثر با دانش‌آموزان مختلف، مدیریت موقعیت‌های گوناگون، حمایت روانی دانش‌آموزان و دادن امید و انگیزه به آنها، مهارت داشته باشد.
  • منابع و کتاب‌های مختلف را خوب بشناسد و بتواند بهترین منابع را بر اساس سطح علمی دانش‌آموزان و بازه خاصی از سال تحصیلی پیشنهاد دهد.

برای این افراد داشتن مشاور کنکور ضروری است!

 آیا داشتن مشاور در سال کنکور ضروری است؟ پاسخ این سوال به شرایط دانش‌آموزان بستگی دارد، تعدادی از دانش‌آموزان می‌توانند به تنهایی برنامه‌ریزی کنند، به برنامه‌هایشان پایبند بمانند و اطلاعات مورد نیازشان را به طریقی به دست بیاورند. اما اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید، احتمالا داشتن مشاور برای شما ضروری است:

  • اگر وقت کمی در اختیار دارید یا حجم زیادی از درس‌هایتان باقی مانده و نمی‌توانید طوری برنامه‌ریزی کنید که همه مباحث را بخوانید.
  • اگر هدف بزرگ دارید، مثلا می‌خواهید رتبه برتر شوید یا برای قبولی در رشته پرطرفداری تلاش می‌کنید.
  • اگر موقعیت و شرایط روحی خاصی دارید، مثلا عزیزی را از دست داده‌اید یا با یک بحران روحی دست و پنجه نرم می‌کنید.
  • اگر دانش‌آموز تنبلی هستید، تعهد چندانی به برنامه‌ریزی‌هایتان ندارید و نیاز دارید کسی دائما روی کارتان نظارت کند و شما را تشویق کند.
  • اگر فرد مضطربی هستید و نمی‌توانید به تنهایی با چالش‌های مسیر کنکور روبه‌رو شوید.
  • اگر از صفر شروع کرده‌اید و تا به حال تجربه مطالعه جدی و برنامه‌ریزی کردن را نداشته‌اید.
سبک زندگی کنکوری ها، لایف استایل رتبه برترها چگونه است؟

مقاله مرتبط: سبک زندگی کنکوری ها، لایف استایل رتبه برترها چگونه است؟

آیا همه رتبه برترها مشاور داشته‌اند؟

آیا همه رتبه برترها مشاور داشته‌اند؟

 رتبه برترها مانند هر دانش‌آموز دیگری از توصیه‌های مشاوره‌ای استفاده می‌کنند و بیشتر از هر کسی به اصول و قوانین درس خواندن، برنامه‌ریزی، تست‌زنی و … پایبند هستند، با این حال همه رتبه برترها در سال کنکور مشاور خصوصی ندارند. چون اکثر رتبه برترها از سال‌ها قبل مطالعه اصولی را آغاز کرده‌اند، تمام فوت و فن‌های موفقیت را یاد گرفته‌اند، به برنامه‌هایشان تعهد دارند و با علاقه درس می‌خوانند.

با این حال اکثر رتبه برترها داشتن مشاور، حداقل برای مدت محدود، استفاده از مطالب مشاوره‌ای و پایبندی به اصول درس خواندن را لازمه موفقیت در کنکور می‌دانند.

آیا بدون مشاور هم امکان موفقیت در کنکور وجود دارد؟

بهتر است این سوال را یک جور دیگر بپرسیم، آیا برای موفقیت در کنکور نیاز به دریافت اطلاعات مشاوره‌ای داریم؟ پاسخ این سوال مثبت است. ممکن است برخی دانش‌آموزان در سال کنکور شرایط مشاوره گرفتن را نداشته باشند، برای مثال نتوانند برای داشتن مشاور کنکور هزینه کنند. برای این افراد همچنان شانس موفقیت در کنکور وجود دارد، اما به این شرط که اطلاعات مشاوره‌ای را به طریقی دریافت کنند.

همه تلاش ما در مجموعه پایتخت کتاب این است که هیچ دانش‌آموزی از دریافت اطلاعات صحیح و حرفه‌ای مشاوره‌ای محروم نماند. در وبلاگ پایتخت کتاب مقالات مشاوره‌ای متعددی در مورد برنامه‌ریزی، روش مطالعه دروس، نحوه تست‌زنی، انتخاب منابع، تمرکز، وسواس مطالعاتی، سبک زندگی کنکوری و … داریم.
همچنین، کارشناسان پایتخت کتاب به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخ‌گویی به سوالات داوطلبان و به ویژه ارائه راهنمایی به آنها برای انتخاب کتاب های کمک درسی هستند.

چطور بدون مشاور کنکور قبول شویم؟

داشتن مشاور پیمودن راه دشوار کنکور را برای شما آسان‌تر می‌کند، اما قرار نیست مشاور برای شما معجزه کند یا موفقیت شما را در کنکور تضمین کند. حقیقت این است که حرف اول و آخر را خودتان می‌زنید و اگر به اندازه کافی باهوش باشید و از امکانات‌تان استفاده کنید، بدون مشاور هم می‌توانید به هدفتان در کنکور برسید. اما چطور بدون مشاور کنکور قبول شویم؟با انجام راهکارهای زیر، بدون کمک گرفتن از مشاور می‌توانید در رشته دلخواهتان پذیرفته شوید:

  • برای اینکه بتوانید دقیق‌تر برنامه‌ریزی کنید، برنامه‌هایتان را منظم و مرتب بنویسید و در نتیجه بهتر به آنها عمل کنید، حتما از دفتر برنامه‌ریزی استفاده کنید. می‌توانید با مراجعه به سایت پایتخت کتاب باکیفیت‌ترین دفترهای برنامه‌ریزی را با قیمت مناسب تهیه کنید.
  • می‌توانید از برنامه راهبردی آزمون‌ها به عنوان برنامه بلند مدت استفاده کنید، سپس خودتان برنامه هفتگی و روزانه‌تان را تنظیم کنید.
  • برای ارزیابی عملکردتان می‌توانید در پایان هر هفته میزان پیشروی‌تان را بررسی کنید، همچنین بر اساس نتایجی که در تست‌زنی و آزمون‌ها کسب می‌کنید، متوجه می‌شوید که آیا در مسیر درستی قرار دارید یا خیر و اینکه اشکال کار شما کجاست.
  • تمام اطلاعات مشاوره‌ای مورد نیازتان را می‌توانید با مطالعه مقالات رایگان وبلاگ پایتخت کتاب به دست آورید.
  • برای انتخاب بهترین منابع، از مشاوران پایتخت کتاب کمک بگیرید یا توضیحات مربوط به هر کتاب را در صفحه خرید آن کتاب مطالعه کنید. همچنین، خواندن مقالات بهترین منابع کنکور تجربی، بهترین منابع کنکور ریاضی و بهترین منابع کنکور انسانی را به شما پیشنهاد می دهیم.

سوالات متداول

تاثیر و نقش مشاور در کنکور چیست؟

مشاور به عنوان فردی آگاه و با تجربه، در تنظیم برنامه بلند مدت، نظارت بر فعالیت داوطلبان، افزایش بازدهی مطالعه، رسیدن به پاسخ سوالات و حمایت روانی و تشویق داوطلبان نقش مهمی دارد.

آیا بدون مشاور هم می‌توانیم در کنکور موفق شویم؟

در صورتی که از یک منبع موثق و علمی مانند وبلاگ پایتخت کتاب، تمام اطلاعات مشاوره‌ای مورد نیازتان را دریافت کنید، می‌توانید بدون مشاور هم در کنکور سراسری موفق شوید.

داشتن مشاور در سال کنکور برای کدام دانش‌آموزان الزامی است؟

دانش آموزانی که وقت کمی دارند، هدف بزرگی برای خودشان در نظر گرفته‌اند، استرسی هستند، نیاز دارند شخصی بر عملکرد آنها نظارت کند و …

چطور بدون مشاور در کنکور موفق شویم؟

استفاده از دفتر برنامه‌ریزی، اطلاعات مشاوره‌ای مفید و رایگان پایتخت کتاب، استفاده از برنامه راهبردی آزمون‌ها، ارزیابی منظم مسیر و تعهد به اجرای برنامه‌ها، می‌توانید بدون مشاور در کنکور موفق شوید.

سخن پایانی

تاثیر مشاور در کنکور غیرقابل انکار است، چون یک مشاور آگاه و مسئولیت‌پذیر می‌تواند مسیر تحصیلی یک دانش‌آموز را تغییر دهد و او را سریع‌تر و راحت‌تر به اهدافش برساند. نقش مشاور در کنکور ارائه نقشه راه و برنامه بلند مدت، نظارت بر عملکرد دانش‌آموزان، ارائه راهکارهای علمی برای موفقیت، انگیزه دادن و تشویق دانش‌آموزان و معرفی بهترین منابع کنکوری است.

در هر صورت اگر در سال کنکور شرایط مشاور گرفتن ندارید، می‌توانید به کمک راهکارهایی که به شما ارائه کردیم، شخصا در نقش مشاور خودتان ظاهر شوید و به هدفتان در کنکور برسید. اگر سوالی در مورد موضوع این محتوا دارید یا تمایل دارید در مورد موضوع خاصی برایتان محتوا تولید کنیم، در قسمت دیدگاه‌ها نظرتان را با ما در میان بگذارید.

درباره نویسنده

سارا رسولی

نویسنده : سارا رسولی

دانشجوی پزشکی اراک، فارغ التحصیل پروتز دندان تبریز ، مشاور تخصصی کنکور تجربی و عضو تیم تولید محتوای بانک کتاب پایتخت

نظرات کاربران ثبت دیدگاه
نظر خود را ثبت کنید
نظرات ثبت شده

ااااا دیدی چی شد؟ هیچ کس نظر نذاشته :(

آخرین مقالات پایتخت کتاب