راهنمای پشت کنکوری ها؛ از پشت کنکور تا قبولی پزشکی!

category icon راهنمای مطالعاتی کنکور
category icon 26 آذر 1403
category icon زمان مطالعه : 17 دقیقه
info icon سیاست‌‌ انتشار مطالب
راهنمای پشت کنکوری ها؛ از پشت کنکور تا قبولی پزشکی!
کد تخفیف
”کتاب‌های کنکور “
٪ درصد تخفیف بیشتر برای خرید کتاب
k1406
copy icon کپی کن
background shape
اشتراک‌گذاری مقاله

احتمالا هنگام خواندن این محتوا ترکیبی از احساس ناامیدی، شک، استرس و شرمساری را تجربه می‌کنید، از کجا می‌دانم؟ چون من نه یک بار بلکه چهار مرتبه پشت کنکور مانده‌ام! مسیر پر پیچ‌وخمی را رفتم و آزمون و خطا کردم تا بالاخره راه رسیدن به موفقیت را پیدا کردم، از آنجایی که نمی‌خواهم شما مثل من بارها زمین بخورید و راه‌های مختلف را امتحان کنید، تصمیم گرفتم تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم.

در واقع این مقاله یک نقشه و راهنمای پشت کنکوری‌ها است و قرار است بعد از مطالعه آن اصولی را یاد بگیرید که به کمک آن‌ها امسال را به بهترین سال تحصیلی‌تان تبدیل کنید. شاید روزی مثل من تجربیاتتان را با پشت کنکوری‌ها در میان بگذارید و به آن‌ها اطمینان دهید که دنیا به آخر نرسیده، هنوز فرصت داری! در صورتی که زمان کافی برای خواندن مقاله ندارید، به پادکست زیر گوش دهید:

podcast img
مشاور سارا رسولی moshaver راهنمای پشت کنکوری ها؛ از پشت کنکور تا قبولی پزشکی!
0:00
0:00

حرف های یک پشت کنکوری؛ براساس داستان واقعی

داستانی که می‌خواهم تعریف کنم کاملا واقعی است چون تک تک لحظاتش را تجربه کرده‌ام. بگذارید از سالی که تسلیم شدم شروع کنم، بله درست شنیدید من تسلیم شدم و بهای آن سال‌ها پشیمانی بود. از سال 90 تا 93 کنکور دادم، پایه علمی‌ام ضعیف بود و اصلا رشته دبیرستانم تجربی نبود!

نتیجه این شد که هر سال پیشرفت می‌کردم اما به هدفم نمی‌رسیدم. تابستان سال 93 تسلیم شدم و انتخاب رشته کردم، پروتز دندان تبریز شاید آزوی خیلی‌ها بود اما برای من مثل یک کابوس گذشت. چهار سالی که در دانشگاه درس می‌خواندم روزی نبود که به هدفم یعنی پزشکی فکر نکنم؛ من لیاقتم بیشتر از این‌ها بود.

desktop

 چطور مسیر زندگی‌ام عوض شد؟

روزی در آمفی تئاتر دانشکده پزشکی در جشنی شرکت کردم، دانشجوهای پزشکی با روپوش و گوشی پزشکی از راه رسیدند و در ردیف جلوی ما نشستند. خوب به یاد دارم که وقتی چراغ‌ها خاموش شد چقدر بابت اینکه الان در این دانشکده و در رشته مورد علاقه‌ام درس نمی‌خوانم گریه کردم، ترم 6 کارشناسی بودم اما اطمینان داشتم که به رشته پروتز تعلق ندارم.

آن روز تصمیمم را گرفتم؛ هیچکس به جز خودم نمی‌تواند حقم را به من پس بدهد. ترم آخر منابع مورد نیازم را تهیه کردم و از بهمن ماه که فارغ التحصیل شدم مطالعه را به صورت جدی شروع کردم، مهر همان سال من دانشجوی رشته مورد علاقه‌ام یعنی پزشکی بودم.

چه اتفاقی در آن پنج ماه افتاد؟

من در مدتی که برای آخرین بار خودم را برای کنکور آماده می‌کردم روی دو مورد کار کردم؛ اول روحیه‌ و تفکراتم و دوم بالا بردن اطلاعاتم. قبلا فقط درس می‌خواندم و تنها هدفم ساعت مطالعه بالا بود اما حالا می‌خواستم با اطلاعات کامل وارد میدان شوم.

چند روزی را صرف تحقیق در مورد بهترین روش‌های درس خواندن، برنامه ریزی و آزمون دادن کردم. با خودم خلوت کردم و سعی کردم دلایلی که مرا از موفقیت دور می‌کردند شناسایی کنم و برای آن‌ها راه‌حل پیدا کنم. چکیده‌ای از کارهای آن مدت را در ادامه می‌خوانید.

دنیا به آخر نرسیده، هنوز فرصت داری!

حرف و حدیث فامیل، عصبانیت والدین، سرزنش معلم‌ها، کنایه‌های اطرافیان همه این‌ها به زودی تمام می‌شود و چندان اهمیت ندارد، فعلا مهم‌ترین چیز پاسخ این سوال است؛ آیا واقعا می‌خواهی به جایگاهی برسی که لیاقتش را داری؟ شاید الان احساساتی باشی و از روی احساسات تصمیم بگیری.

می‌خواهم همه درس خواندن‌ها، آزمون دادن‌ها و تفریح نکردن‌های سال بعد را در یک کفه ترازو بگذاری و رسیدن به رشته مورد علاقه‌ات را هم در کفه دیگر؛ وزن کدام برای تو سنگین‌تر است؟ اگر در مورد پشت کنکور ماندن مطمئن هستی، تبریک می‌گویم چون هنوز فرصت داری. یک سال سریع می‌گذرد اما به این فکر کن که تا سال‌ها بابت تلاشی که در این یک سال کردی به خودت افتخار خواهی کرد.

در صورتی که هنوز مطمئن نیستی پیشنهاد می کنم مقاله “پشت کنکور بمونم یا نه” را بخوانید و دوباره به خواندن این مقاله ادامه دهید.

پشت کنکوری برای شروع عجله نکن

بسیاری از داوطلبان به محض دیدن نتایج احساساتی می‌شوند و می‌خواهند بلافاصله مطالعه برای سال بعد را شروع کنند، به این ترتیب یا بعد از مدتی خسته می‌شوند یا در دور باطل تکرار اشتباهات قبلی می‌افتند. پس کمی صبر کنید.

روانشناسی زرد می‌گوید برای تغییر افکارت فقط به خودت تلقین کن، من قصد ندارم بگویم دفتری تهیه کن و از صبح تا شب داخلش بنویس من موفقم من به هدفم می‌رسم؛ چون اصلا منطقی نیست! اگرچه تلقین کردن و افکار مثبت در افزایش انرژی و انگیزه شما بسیار موثر هستند؛ اما به تنهایی کافی نیستند.

از تو می‌خواهم امسال متفاوت عمل کنی؛ یعنی یکی دو روزی با خودت خلوت کن و خوب فکر کن. پارسال چه روش‌هایی برای درس خواندن داشتی، کجاها زمان هدر می‌دادی، چه نقاط ضعفی داشتی، اشتباهات تو چه بود.

به جرات می‌توان گفت بعد از مشخص کردن عامل شکست، شما نیمی از مسیر پیروزی را طی کرده‌اید، حالا کافی است به تدریج عادات غلط را ترک کنید و عادات درست را جایگزین آن‌ها کنید.

برای پشت کنکور ماندن روحیه‌ت را بساز

نه می‌خواهم امسال را با یک ذهنیت بازنده شروع کنی و نه می‌خواهم الکی دل خوشت کنم و بگویم قرار است سال آینده همه چیز عالی پیش برود. قرار است گاهی غرغر بشنوی، حرفایی که دوست نداری بشنوی، گاهی به هدفت شک کنی یا خسته شوی. پس قبل از هر چیزی باید عزمت را جزم کنی که امسال خودت را نبازی و روحیه قوی داشته باشی.

ببین تو یک هدف بزرگ داری، بهای آن تلاش کردن و درس خواندن و حتی شنیدن حرف‌های ناخوشایند است اما قرار است نتیجه عالی شود و همه چیز را جبران کند.

مراقب افکار خود باشید

مراقب افکار خود باشید
افکار منفی را دور بریزید و خودتان را سرزنش نکنید

افکار منفی را دور بریزید و خودتان را سرزنش نکنید. اگر در فضای مجازی کمی جستجو کنید افراد زیادی را می‌بینید که در زمینه‌های مختلفی خودشان را از صفر بالا کشیده‌اند و به الگویی برای سایرین تبدیل شده‌اند. شما هم می توانید یکی از آن ها باشید.

صدای داخل سر این افراد هم شبیه به همان صدایی بوده که این روزها با شما حرف می‌زند، چقدر خنگی، تو به جایی نمی‌رسی، فلانی را ببین، از سنت گذشته، دیر شده و … اما همین آدم‌های شاد و موفق یک روزی تصمیم گرفتند این صداها را برای همیشه خفه کنند یا دست کم به آن‌ها بی‌محلی کنند. 

با خود بگویید من به تلاش بیشتری نیاز دارم، من شرایطم با فلانی فرق دارد، من دیر شروع کردم اما بالاخره که شروع کردم!

لیست اشتباهات سال گذشته را بنویس

یک کاغذ بردار و لیستی از اشتباهات سال گذشته تهیه کن، در مقابل هر اشتباه راه‌حلش را بنویس. چند اشتباه رایج داوطلبان:

  • تست نمی‌زدم چون می‌ترسیدم بلد نباشم، راه حل: از تست‌های راحت‌تر و آموزشی شروع می‌کنم. پیشنهاد می کنیم مقاله “” را بخوانید.
  • وقتم را در اینستاگرام هدر می‌دادم، راه‌حل: همه اپلیکیشن‌های غیر ضروری را حذف می‌کنم. پیشنهاد می کنیم مقاله “چگونه گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم” را بخوانید.
  • آنقدر کلاس شرکت می‌کردم که خسته می‌شدم، راه‌حل: از جزوه کلاس‌های سال گذشته استفاده می‌کنم و کلاس جدیدی ثبت نام نمی‌کنم.
  • تا دیر وقت بیدار می‌ماندم و روز بعد خسته بودم، راه‌حل: ساعت خوابم را تنظیم می‌کنم. پیشنهاد می کنیم مقاله “بهترین ساعت خواب برای کنکوری ها” را بخوانید.
  • نوسانی درس می‌خواندم، راه‌حل: با کمترین ساعت مطالعه شروع می‌کنم بعد به تدریج آن را افزایش می‌دهم.

از صفر برنامه ریزی کن

فرقی نمی‌کند در چه سطحی هستی، اصلا فرض کن صفری و از صفر شروع کن؛ چرا؟

وقتی فکر می‌کنی مطالب را بلدی ناخودآگاه به دام اعتماد به نفس و غرور کاذب می‌افتی و در نتیجه در زمان مطالعه کردن کوتاهی می‌کنی؛ پس همه دروس را به صورت پایه‌ای یاد بگیر.

منابع را آپدیت کن

کتاب‌های قدیمی یا بدون کاربرد را از قفسه بردار و قفسه کتاب‌هایت را با منابع جدید و مناسب خودت پر کن. کدام منابع مناسب من هستند؟ برای فلان درس چه کتابی بخرم؟ برای هر درس چند منبع تهیه کنم؟ کتاب‌های کمک آموزشی مورد نیازم را از کجا بخرم؟

پاسخ همه سوالات شما در وب سایت پایتخت کتاب (بانک کتاب پایتخت) وجود دارد، همچنین کافی است اسم درس و رشته تحصیلی‌‌ات را در وب سایت پایتخت کتاب جستجو کنی تا بهترین منابع را بیابی.

قبل از شروع مطالعه اطلاعاتت را آپدیت کن

اگر سال گذشته درس می‌خواندی و تلاش می‌کردی اما نتیجه نگرفتی به احتمال زیاد راه را اشتباه رفته‌ای و اگر درس نمی‌خواندی و از الان می‌خواهی شروع کنی، مسیرت را با روش درست شروع کن. پس توصیه می‌کنم روش مطالعه هر درس، انواع روش‌های تست‌زنی، تکنیک‌های آزمون دادن، خلاصه نویسی، تحلیل آزمون، مرور کردن و خلاصه هر آنچه که برای موفقیت در کنکور نیاز داری را یاد بگیر و حتی آن‌ها را در یک دفتر یادداشت کن که همیشه داشته باشی.

زیاد خواندن یا درست خواندن، مسئله این است!

زیاد خواندن یا درست خواندن، مسئله این است!
تمرکز در درس خواندن و تلاش برای یادگیری بسیار مهم‌تر از تعداد ساعت مطالعه است.

یکی از سوالات پرتکرار داوطلبان این است که برای کنکور روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ من اصلا منکر داشتن ساعت مطالعه بالا نمی‌شوم چون هیچکس مثلا با روزی سه ساعت درس خواندن رتبه برتر نشده؛ اما معتقدم که کمیت و کیفیت باید در کنار هم باشند.

داوطلبان می‌توانند در ابتدای کار با حداقل ساعت مطالعه‌ای که می‌توانند شروع کنند و به تدریج ساعت مطالعه را بالا ببرند؛ اما باید از ساعت مطالعه‌شان بهترین استفاده را ببرند. پس اینکه من ساعت‌ها کتابم را جلویم بگذارم اما با روش درستی درس نخوانم یا تمرکز هنگام مطالعه نداشته باشم اصلا به درد نمی‌خورد، یا اگر فقط بخوانم و تست نزنم حداقل نتیجه را می‌گیرم.

پشت کنکوری‌ها درسنامه بخوانند یا کلاس شرکت کنند؟

شرکت در کلاس کنکور ضامن موفقیت هیچکس نیست به علاوه بسیاری از داوطلبان آنقدر در کلاس‌های مختلف شرکت می‌کنند که انرژی برای آن‌ها باقی نمی‌ماند. توصیه من این است که اگر داوطلبی در درسی ضعف دارد ابتدا یک منبع مناسب با یک درسنامه قوی تهیه کند، مدتی سعی کند با مطالعه درسنامه و کتاب درسی و نیز حل تست آموزشی پیشرفت کند و اگر بعد از مدتی هیچ پیشرفتی نداشت در کلاس کنکوری ثبت نام کند.

اصول برنامه ریزی برای پشت کنکوری‌ها

از آنجایی که امسال مدرسه نمی‌روید، زمان زیادی در اختیار دارید و می‌توانید در این مدت برای تحقق خواسته‌هایتان تلاش کنید؛ اما این موضوع نباید باعث شود که از اهمیت برنامه‌ریزی کردن غافل شوید. می‌توانید از برنامه راهبردی آزمون‌ها استفاده کنید یا از یک مشاور کمک بگیرید و حتی خودتان برنامه‌ریزی کنید. در هر صورت به برنامه‌ای نیاز دارید که مو لای درزش نرود، چطور برنامه‌ای:

  • در برنامه روزانه باید حجم مطالب هر درس (از کدام صفحه تا کدام صفحه) و زمان مطالعه آن مشخص باشد.
  • تنوع را رعایت کنید و هر روز حداقل سه درس را در برنامه بگنجانید.
  • در برنامه‌هایتان زمان‌های جبرانی در نظر بگیرید.
  • ساعت مطالعه دروس را بر اساس نقاط ضعف و نیز اهمیت هر درس در کنکور تنظیم کنید.
  • نوسانی درس خواندن ممنوع، آهسته و پیوسته پیش بروید.
  • به اندازه کافی استراحت کنید، هر هفته یک نصفه روز را به استراحت مطلق اختصاص دهید!
  • در برنامه زمان‌هایی را به مرور مطالب اختصاص دهید.
  • به ازای هر بازه مطالعاتی یک الی یک و نیم ساعته، 10 الی 20 دقیقه استراحت کنید.
  • هر شب روتین شبانه‌های کوتاه (20 دقیقه‌ای) برای حفظ کردن مطالب یا حل تست بیشتر داشته باشید.

مرور کردن و آزمون دادن دو کلید طلایی موفقیت

بیا جلوتر و خوب گوش کن چون قرار است دو راز طلایی موفقیت در کنکور را برایت فاش کنم، دو کار مهمی که من سال‌ها به غلط انجام می‌دادم اما بعد که اصلاحشان کردم معجزه شد؛ مرور کردن و آزمون دادن. تو هرچقدر خوب درس بخوانی باز هم مطالب را فراموش می‌کنی پس باید مرور کنی و تا اصول آزمون دادن و تحلیلش را یاد نگیری به جایی نمی‌رسی.

خیلی مختصر در مورد این دو کلید طلایی با تو صحبت می‌کنم اما مقالات کامل‌تر را می‌توانی در وب سایت پایتخت کتاب پیدا کنی.

  • مرور کردن: در پایان هر روز و نیز در پایان هر هفته مطالب را مرور کن، کافی است یادداشت‌ها، فرمول‌ها، خلاصه‌ها یا مطالبی که هایلایت کرده‌ای را مرور کنی پس وسواس نداشته باش! پیشنهاد می کنیم مقاله “نحوه مرور مطالب” را بخوانید.
  • آزمون دادن: یکی از بهترین روش‌های مرور، آزمون دادن و تحلیل آزمون است. هر دو سه هفته یکبار باید کل مطالب را مرور کنی، حجم مطالب زیاد است کجاها را مرور کنم؟ تحلیل آزمون به تو می‌گوید کدام مطالب را فراموش کرده‌ای پس در حین تحلیل آزمون آدرس و صفحه مربوط به سوالاتی که بلد نبودی را بنویس. پیشنهاد می کنیم مقاله “مقایسه آزمون های آزمایشی” و “تحلیل آزمون چگونه است” را بخوانید.

انتخاب بهترین منابع برای پشت کنکوری‌ها

انتخاب بهترین منابع برای پشت کنکوری‌ها
انتخاب درست منابع عاملی برای تضمین موفقیت پشت کنکوری‌ها است.

سال کنکور باید حسابی حواست باشد که زمان ارزشمندت را تلف نکنی، بعضی از داوطلبان در انتخاب منابع دقت نمی‌کنند و وسط سال تحصیلی متوجه می‌شوند فلان کتاب اصلا به دردشان نمی‌خورد. امسال برای هر درس به دو منبع نیاز داری:

یک منبع دور اول که مناسب سطح خودت باشد و یک منبع دور دوم که شامل سوالات دشوار و چالشی است و باید بعد از منبع اولت آن را مطالعه کنی.

با توجه به مصاحبه‌هایی که با نفرات برتر کنکور شد، اکثر آن ها در انتخاب منابع درست، دقت بسیار دارند و از کتاب‌های انتشارات معتبر مانند خیلی سبز، نشر الگو، مهروماه، گاج، قلم چی و… استفاده می‌کنند.

از تست‌های راحت‌تر شروع کن

سطح اکثر سوالات کنکور بالا است، اصلا سوال راحت و آب خوردن در کنکور نداریم و طبیعتا شما هم باید تست‌های سطح بالا کار کنید؛ اما اگر از داوطلبی که هنوز مفاهیم ابتدایی را نمی‌داند یا خیلی تست کار نکرده، بخواهیم سوالات دشوار کار کند انگار از کسی که سینه خیز می‌رود بخواهیم ناگهان پرواز کند! فعلا از تست‌های سطح آسان و متوسط شروع کنید، قول می‌دهم به زودی به سوالات دشوار و چالشی هم می‌رسیم.

این کار دو فایده دارد، اولا وقتی از پس حل چند تست برآیید اعتماد به نفس تست‌زنی پیدا می‌کنید و دوما با حل سوالات آموزشی درک مفاهیم کتاب درسی و جزوه برایتان راحت‌تر می‌شود. حالا وقتی به یک تسلط نسبی روی مطالب رسیدید، می‌توانید سراغ سوالات دشوارتر بروید.

لایف استایل یک پشت کنکوری

لایف استایل یک پشت کنکوری
برای موفقیت در کنکور باید سبک زندگی خود را تغییر دهید.

اهمیت سبک زندگی کنکوری‌ها با اهمیت تلاش و مطالعه آن‌ها برابری می‌کند! برای تبدیل شدن به کسی که آرزویش را دارید باید همه چیز را تغییر دهید. از طرفی در سال کنکور باید ساعت‌ها درس بخوانید و مطالب دشوار را یاد بگیرید؛ پس باید حسابی از مغز و جسمتان مواظبت کنید. برای داشتن یک لایف استایل پشت کنکوری:

  • ساعت خوابتان را تنظیم کنید، بهترین زمان برای خواب از 11 شب تا 7 صبح است.
  • برای تجدید قوا یک چرت بعد از ظهر داشته باشید اما حتما کمتر از یک ساعت باشد.
  • هله هوله را حذف کنید، برای حفظ سلامتی و تامین انرژی از مغزها و میوه‌ها استفاده کنید.
  • صرف یک صبحانه کامل فراموش نشود.
  • هر روز حداقل 20 دقیقه قدم بزنید یا نرمش کنید.
  • پشت میز درس بخوانید نه روی تخت یا کف زمین.
  • اتاق مطالعه و میزتان را مرتب نگه دارید.
  • استفاده از گوشی را به زمان‌های خاصی محدود کنید.
  • اپلیکیشن فضاهای مجازی یا بازی‌ها را تا حد امکان حذف کنید.
  • تفریحاتتان را محدود کنید اما حذف نکنید؛ مثلا به جای تماشای یک سریال 60 قسمتی، یک فیلم کمدی کوتاه تماشا کنید.
  • یاد بگیرید که به موقع به هر چیزی که خلاف هدفتان هست نه بگویید.
  • هر شب قبل از خواب برنامه فردا را بنویسید.
  • هر روز کارها را به ترتیب اولویت انجام دهید.

پشت کنکوری حق نداری جا بزنی

افسرده و خسته نشوید!
افسردگی و خستگی روحی را کنار بگذارید!

من و همه کسانی که به هدفشان رسیده‌اند بارها ناامید شدیم، دچار استرس شدیم و احساس خستگی کردیم اما هرگز جا نزدیم. سال آینده حتما روزهایی پیش می‌آید که احساس خستگی کنی، آزمونت را خراب کنی یا امیدی برای قبولی در کنکور نداشته باشی، اشکال ندارد برای همه پیش می‌آید.

افراد موفق در اینجور مواقع دنبال دلیل حال بدشان می‌گردند، دلایل را روی کاغذ می‌نویسند و برای آن‌ها راه‌حل پیدا می‌کنند. این جمله را از من به یادگار داشته باش؛ بهترین محرک تو و مهم‌ترین دلیل حال خوبت میزان تلاش خودت است، هر چقدر بهتر تلاش کنی رضایتت از خودت بیشتر می‌شود و در نتیجه امید و انگیزه بیشتری خواهی داشت.

توضیح مفصل این قضیه و راه‌های درمان آن را مفصلا در مقاله افسردگی در دوران کنکور توضیح داده‌ایم.

تو شبیه هیچکس نیستی، مقایسه نکن

مگر شرایط زندگی، سطح هوش، ویژگی‌های اخلاقی، امکانات آموزشی، دوران کودکی و حتی خانواده تو با کسانی که عملکرد خودت را با موفقیت‌ها و دستاوردهایشان مقایسه می‌کنی، کاملا مشابه است؟ تو گذشته منحصر به فردی داری، شخص متفاوتی هستی و اینکه هدفت با آن اشخاص مشابه است دلیل خوبی برای مقایسه کردن نیست.

از داستان زندگی افراد دیگر، از شکست‌ها و تجربیات آن‌ها درس بگیر اما یادت باشد تو شبیه هیچکس نیستی و باید نگاهت را از زندگی و نتایج رقبایت برداری و فقط روی خودت و پیشرفتت تمرکز کنی.

پشت کنکوری کمال‌گرایی را رها کن!

طی سال‌هایی که به عنوان مشاور فعالیت کرده‌ام، شاهد شکست و ناکامی افراد کمال‌گرای زیادی بوده‌ام، این افراد عاشق به اوج رسیدن هستند و می‌خواهند سنگ تمام بگذارند. درست همان جایی که می‌خواهند همه چیز عالی و بی‌نقص باشد سر و کله مشکلات پیدا می‌شود و یک کمال‌گرا این را از نقص خودش می‌داند نه ماهیت کاری که انجام می‌دهد!

دوست من گاهی حتی اوضاع برای نفر اول کنکور هم خوب پیش نمی‌رود. تو نمی‌توانی جلوی جریان عادی زندگی را بگیری اما می‌توانی یاد بگیری که چطور مشکلات را حل کنی.

فیلم ببینید و کتاب انگیزشی بخوانید

پشت کنکوری‌هایی که دچار خستگی یا سرما خوردگی روحی شده‌اند می‌توانند در کنار بررسی علت خستگی‌شان و در جریان تجدید قوا از راه‌هایی برای بهتر کردن حالشان استفاده کنند. گاهی یک فیلم زیبا و انگیزشی حالتان را تا مدت‌ها خوب می‌کند و گاهی تنها چیزی که به آن نیاز دارید خواندن، نوشتن و تکرار چند جمله زیبا است.

حتی اگر به این چیزها اعتقادی ندارید و فکر می‌کنید برای شما کار نمی‌کنند، پیشنهاد می‌دهم یک بار هم که شده این روش را امتحان کنید، ضرری که ندارد!

می‌توانید همین الان یکی از فیلم‌های معرفی شده در محتوای فیلم برای کنکوری‌ها را دانلود کنید یا چند دقیقه وقت بگذارید و بهترین جملات انگیزشی کنکوری را مطالعه کنید.

سخن آخر

در این محتوا سعی کردیم به پشت کنکوری‌ها کمک کنیم که نا امیدی و یاس خود را تبدیل به امیدواری و تلاش بیشتر کنند تا به نتیجه برسند. سپس راه‌های عملی برای موفقیت و در واقع راهنمای پشت کنکوری‌ها برای قبولی در رشته مورد علاقه‌شان را ارائه دادیم.

چند سوال متداول

کنکوری‌ها قبل از شروع برنامه ریزی چه کارهایی انجام دهند؟

بازسازی روحیه، تهیه لیست اشتباهات سال گذشته، آپدیت کتاب‌های کنکوری و اطلاعات داوطلب و برنامه ریزی از صفر.

پشت کنکوری‌ها درسنامه بخوانند یا کلاس شرکت کنند؟

بهتر است ابتدا مشکلاتشان را با کمک یک درسنامه و کتاب تست خوب برطرف کنند و اگر نشد در کلاس کنکور شرکت کنند.

اصول برنامه ریزی برای پشت کنکوری‌ها چیست؟

در برنامه حجم و زمان مطالعه دروس مشخص باشد، تنوع رعایت شود، زمان‌هایی برای جبران گنجانده شود، زمان‌هایی برای مرور و استراحت تعیین گردد.

چه کارهایی احتمال موفقیت پشت کنکوری‌ها را بالا می‌برد؟

تهیه منابع مناسب، شرکت در آزمون‌های آزمایشی، مرور کردن، خلاصه نویسی و داشتن یک لایف استایل صحیح.

دسته‌بندی‌های مرتبط با این مقاله
question icon
جایی برات مبهم بود؟
توی بخش نظرات، سوالت رو بپرس تا تیم مشاوره پایتخت کتاب خیلی سریع کمکت کنه.
رفتن به نظرات pattern background pattern wave
این مقاله چقدر برات مفید بود؟ امتیاز دهید
star icon
امتیاز این مقاله :
2.4 ( از 9 نفر )
سارا رسولی
نویسنده این مقاله :
سارا رسولی
نویسنده این مقاله :
سارا رسولی
دانشجوی پزشکی اراک، فارغ التحصیل پروتز دندان تبریز ، مشاور تخصصی کنکور تجربی و عضو تیم تولید محتوای بانک کتاب پایتخت
مشاهده مقالات نویسنده
نظرات کاربران
نظر خود را ثبت کنید
نظرات ثبت شده
  1. رهگذر
    مهر 16, 1405

    سلام ،وقتتون بخیر من سال قبل خیلی تلاش کردم اما امسال نتیجه دلخواهم رو نگرفتم،حرف های خانواده خیلی ناامیدم میکنه ،خودم هم همش میگم نکنه سال بعد نشه،بنظرتون چجوری باهاش کنار بیام؟؟

    سارا رسولی
    مهر 17, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 تمام مواردی که گفتید کاملا قابل درک هست چون بنده شخصا پشت کنکوری بودم و درک می‌کنم. اما اینجا دوتا سوال مهم دارم که میخوام بشینید بهشون فکر کنید و صادقانه پاسخ بدید؛ اشتباهات من سال گذشته چیا بودند؟(درسته خیلی تلاش کردید اما قطعا اشتباهاتی داشتید که باید پیداشون کنید) آیا من واقعا و از ته دل میخوام تلاش کنم و این هدف رو خودم انتخاب کردم؟ اگر بله، خب رسیدن بهش بهایی داره به اسم صبر. صبر در مقابل حرف بقیه، صبر در مقابل تلاش مجدد، صبر در مقابل شناسایی و رفع مشکلات و اگر اولین نشونه‌های موفقیت رو اطرافیان در شما ببینند، دست از آزار و مقایسه برمی‌دارند، شک نکنید.

  2. علیرضا
    مهر 12, 1405

    سلام خسته نباشید میشه همزمان تو دانشگاه برای کنکور هم خوند چون شما دانشگاه رو تجربه کردید

    سارا رسولی
    مهر 12, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 بستگی به این داره که داخل دانشگاه چقدر درگیری دارید و چقدر مجبورید برای دانشگاه تایم بگذارید، همچنین به برنامه‌ریزی خودتون هم بستگی داره و خب لازمه از بعضی فعالیت‌های اضافی و غیر ضروری چشم پوشی کنید و کمی سختی بکشید. من حقیقتا در زمان دانشجویی در همون دو ترم آخر مطالعه داشتم اما اصل مطالعه من برای حد فاصل بهمن ماه (که فارغ التحصیل شدم) تا تیرماه( که برگزاری کنکور بود) هست.

  3. سیروس
    مهر 12, 1405

    سلام من خواستم تشکر کنم بابت این مطلب چون تا حدود زیادی الان بهم انگیزه داد و امیدوارم کرد و الان بهتر میدونم امسال چیکار کنم، و اینکه من خواستم پنج ستاره بدم ولی اشتباهی از سمت راست زدم یک ستاره شد بازم اینکه ممنون

    سارا رسولی
    مهر 12, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 ممنون از نظر امید بخش شما، بسیار خوشحال می‌شیم که بتونیم به شما عزیزان کمک کنیم

  4. .
    مهر 12, 1405

    سلام من دوساله کنکور تجربی دادم و امثال هم نتیجه دلخواهم نیوردم و مجبورم بمونم 🥲 مدرسه ام دولتی بود و منطقه سه هستم .چون پشت کنکوری بودم آموزش کتاب رو یجورایی بلدم همون آموزش های عادی . ولی در سطح تست و امتحان نهایی رو نه مخصوصا در سطح کنکور ضعیفم ! خیلی مرددم ! اصلا نمی دونم چکار کنم و چطوری برنامه ریزی کنم و مسیر رو چطوری پیش برم ! مشاور هم نمی‌خوام فقط یکی که بهم مسیر رو توضیح بده یکی که این راه رو رفته باشه و درک کنه ! چطوری درصد هام ببرم بالا منی که تا ده درصدم😔 واقعا خسته شدم چون هم شرایط کنکور هی تغییر می‌کنه و هم از کتاب های تکراری خسته شدم

    سارا رسولی
    مهر 12, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 بله درسته شرایط شما رو درک می‌کنیم، به نظرم فعلا برای شروع عجله نکنید بلکه چند روزی زمان بگذارید تا یکسری نکات اولیه و اساسی مشاوره‌ای رو یاد بگیرید. داخل کامنت محدودیت وجود داره و نمیشه تمام نکات رو گفت، اما اگر وبلاگ پایتخت کتاب رو باز کنید، کلی مقاله مشاوره‌ای داریم که در مورد هر چیزی که یک داوطلب در سال کنکور بهش احتیاج داره توضیح دادیم. پس وقت بگذارید و با حوصله این مقالات رو مطالعه کنید، هرکجا سوالی داشتید با ما در میون بگذارید.

  5. آرتین
    شهریور 20, 1405

    سلام وقتتون بخیر خواستم تشکر کنم از مطالبی که نوشتید چون که باعث شد انگیزه و اعتماد به نفس به کسایی که مثل من میخوان پشت کنکور بمونن القا بشه تنها سوال من اینه که اگه من بخوام پشت کنکور بمونم، باید مدرسه ای ثبت نام کنم تا اسمم رو وارد لیست خودشون کنن؟ تا وقتی برسه که امتحان نهایی ها میخواد برگزار بشه، اسم منم داخل اون مدرسه برگزار کننده نوشته شده باشه... و نمرات مستمر و نوبت اول چطوری قراره ثبت بشه؟ اگر تاثیر معدل یازدهم قطعی باشه، چجوری باید ترمیم زد؟ اصلا برای دوازدهم میشه نمرات سال پیش رو ترمیم زد؟ یا سوابق پاک میشن و دوباره باید امتحان نهایی داد؟

    سارا رسولی
    شهریور 20, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 خیلی خوشحالم که مطالب سایت ما براتون مفید بودند، پشت کنکور فرصت خوبی هست تا نقاط ضعف‌تون رو برطرف کنید و روی مطالب به تسلط برسید. در مورد شرکت در امتحانات ترمیم، چه برای دروس پایه دوازدهم و چه یازدهم، نیازی نیست مدرسه‌ای ثبت نام کنید یا کلا نیازی به نمره مستمر نیست و اهمیت نداره، بلکه فقط نمرات امتحانات نهایی مهم هستند. برای شرکت در این امتحانات کافیه از طریق سایت مای سنجش یا مای مدیو اقدام کنید (هر موقع سایت برای ثبت نام باز بشه اطلاع رسانی می‌کنیم) برای دروس دوازدهم که سوابقشو دارید گزینه ترمیم و برای دروس یازدهم که سوابق ندارید گزینه ایجاد سابقه رو انتخاب می‌کنید. همچنین سوابق تحصیلی شما ذخیره میشه و تا مدت‌ها اعتبار داره یعنی هر سال لازم نیست حتما در امتحانات ترمیم شرکت کنید

  6. ...
    شهریور 11, 1405

    سلام وقتتون بخیر من کنکوری ۴۰۵ بودم و خیلی خراب کردم مخصوصا نهایی ها . معدل نهاییم ۱۵ و خورده ای میشه چون تو بازه نهاییا خیلی از درسارو نمیخوندم و جمع نمیکردم چون بشدت بی انگیزه بودم و از همون موقع گفتم پشت میمونم الانم تصمیم دارم پشت بمونم ولی همش ب خودم میگم من با این رینج نمرات پشت بمونم امیدی هست اخه؟ احساس میکنم خیلی خنگم . تو کانالای مشاوره ای کلی نمرات خوب و ۲۰ دارن و من انقدر گند زدم و امیدی ندارم . حتی دوستامم نمراتشون خوب بوده و من بااینکه مدرسه نمونه دولتی بودم واقعا احساس میکنم خنگم :) امیدی هست من پشت بمونم و سال بعد معدلم ۱۹ ب بالا بشه و قبول شم پزشکی؟:)اصلا کسایی بودن ک سال اولشون افتضاح بوده نمراتشون ولی سال بعد پیشرفت شدیدی داشتن و قبول شدن؟

    سارا رسولی
    شهریور 11, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 شما نه خنگید نه تنبل نه حتی بی انگیزه شما فقط لازم دارید تمام این ذهنیت‌های اشتباه رو از خودتون دور کنید، خب مگه اونهایی که نمرات‌شون ۲٠ بوده کار دیگه‌ای انجام دادن جز درس خوندن؟ مگه کسی می‌تونه مانع شما بشه که درس بخونید و به نتایج خوب برسید؟ پس اول از همه ذهنیت تون رو نسبت به خودتون اصلاح کنید و اصلا هیچ برچسبی به خودتون نزنید، شما فقط به اندازه کافی درس نخوندید که باید بررسی کنید و علتش رو پیدا کنید و رفع کنید و مسیر درست رو پیش بگیرید. خیلی‌ها بودند با معدل کم و پایه ضعیف پزشکی و دندانپزشکی قبول شدند، چرا راه دور بریم خود من معدل کتبی سوم دبیرستانم ۱۴/۵۱ بود و تازه رشته‌م ریاضی بود و سال پیش دانشگاهی به فکر درس خوندن افتادم و رفتم رشته تجربی! باز با اینکه تلاش می‌کردم ذهنیت خوبی نسبت به خودم نداشتم و پزشکی قبول نشدم و رفتم کارشناسی پروتز دندان خوندم، تازه اونجا تو دانشگاه دیدم بچه های پزشکی و دندانپزشکی چیزی از من اضافه تر ندارند و چرا من نتونم به جایگاه اونها برسم! بعد از ۴ سال دوباره کنکور دادم و پزشکی قبول شدم، پس با اطمینان کامل میگم شما هم می‌تونید پیشرفت و جهش بزرگی داشته باشید، به خودتون اعتماد کنید.

  7. پارمیدا
    شهریور 10, 1405

    سلام من پشت کنکوریم. سطح درسام متوسط هست دو دلم که کلاس های نکته و تست ببینم یا سالیانه؟ چون سالیانه خیلی وقت میبره و هم مباحث خیلی تکراری و حوصله سر برمیشن. البته من فکر میکردم بشینم فیزیک و شیمی نکته و تست ببینم. برای ریاضی که سطح ضعیفی دارم و زیست که مهمه و جزئیات زیاد داره سالیانه ببینم؟

    سارا رسولی
    شهریور 11, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 بله درسته همون طور که خودتون اشاره کردید برخی کلاس های کنکوری روند کندی دارند و زمان بر هستند تا ضعیف ترین داوطلبان هم بتونند از کلاس استفاده کنند، صحبت خودتون کاملا منطقی هست، برای دروسی که ضعف اساسی ندارید و متوسط هستید نیازی به شرکت در کلاس نیست و خودتون هم می تونید با کتاب های کمک درسی استاندارد کار رو پیش ببرید و بهتره فقط برای دروس ضعیف کلاس سالیانه شرکت کنید. حالا در انتها اگر باز احساس کردید درسی نیاز به مرور و یادگیری بیشتر داره، کلاس های نکته و تست مناسب هستند چون فکر می‌کنم اون ماه‌های پایانی هم میشه در این کلاس ها ثبت نام کرد و لازم نیست حتما از اول سال ثبت نام کنید

  8. امیر
    شهریور 9, 1405

    سلام خسته نباشید من کنکوری ۴۰۵ بودم امسال بخوام پشت بمونم باید کار خاصی برای معافیت سربازی بکنم؟

    سارا رسولی
    شهریور 10, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 بعد از اخذ مدرک دیپلم شما یک فرصت یک ساله دارید که طی اون باید کنکور بدید و در دانشگاه پذیرفته بشید تا مجدد براتون معافیت تحصیلی صادر بشه. حالا من دقیق نمی‌دونم وضعیت شما به چه شکل هست، اما بهترین کار اینه که در اسرع وقت به پلیس به علاوه ده مراجعه کنید و وضعیت دقیق‌تون رو از این طریق بررسی و پیگیری کنید.

  9. محمد عرفان
    شهریور 8, 1405

    سلام من تو دو درس مردود شدم و میخوام پشت کنکور وایستم حالا باید تک ماده بزنم یا ول کنم کلا باشه برای بعد؟باید چیکار کنم اون دو درس رو

    سارا رسولی
    شهریور 8, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 اگر شرایط تک ماده رو دارید یعنی نمره سالیانه ۷ و بالاتر از ۷ هست، می‌تونید این دو درس رو تک ماده کنید. همچنین می‌تونید در نوبت دی، خرداد یا شهریور مجدد در امتحانات این دروس شرکت کرده و اونها رو پاس کنید. در کل این دروس رو رها نکنید باید به نحوی اونها رو پاس کنید

  10. احسان
    شهریور 1, 1405

    بالاخره کنکور 1406 یازدهمش 17 درصده یا 20 درصد؟؟ واینکه مثبت ممکنه بشه یا خیر من کنکوریه ۱۴۰۶ ریاضیم امکانش نیست کنکور ۱۴۰۷ شرکت کنم؟

    سارا رسولی
    شهریور 1, 1405

    سلام پایتختی عزیز 💙 تاثیر سوابق پایه یازدهم فعلا ۱۷ درصد و تاثیر سوابق پایه دوازدهم ۴۳ درصد هست. از الان نمیشه قطعی نظر داد و گفت تاثیر سوابق پایه یازدهم مثبت میشه یا نه، چون حتی تا دو سه ماه مونده به کنکور امسال هم قرار بود تاثیر سوابق یازدهم قطعی باشه اما بعد قوانین تغییر کرد.

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
مرتبط ترین مقالات
دسته‌بندی‌ها